Eindelijk de laatste centjes bij elkaar gespaard voor een Bugatti Chiron? Pech, dan moet je nog even een slordige miljoen extra sparen. De normale Bugatti Chiron is namelijk helemaal uitverkocht – en ook de Chiron Sport. Je kunt nu alleen nog maar de sportievere Pur Sport (3 miljoen euro) kopen of de snellere Super Sport (3,2 miljoen euro). Van deze sportievelingen zijn in totaal er minder dan veertig beschikbaar.

Van de Chiron Pur Sport bouwt Bugatti in totaal zestig exemplaren, waarvan er nog een handjevol beschikbaar is. De Super Sport moet je niet verwarren met de Super Sport 300+, waar er slechts 30 van beschikbaar waren. De 300+ is niet meer te bestellen, maar de Super Sport wel. Om de verwarring compleet te maken, is er ook nog de Chiron Sport – maar ook die is niet meer te bestellen.

Andere speciaaltjes

Niet meegerekend bij het totale productieaantal van 500 zijn de Centodieci (10 stuks), de Bugatti Divo (40 stuks), Bugatti Bolide (40 stuks) en de La Voiture Noire (1 exemplaar). Deze auto’s staan wel op hetzelfde platform. Je zou dus kunnen zeggen dat er straks 591 Chirons zijn gebouwd. Van de hypercar kwamen nog wat andere speciale uitvoeringen die technisch gelijk waren aan de Chiron en Chiron Sport, zoals de ‘Les Légendes du Ciel. Deze rekent Bugatti wat betreft de productie tot de normale Chiron.

De opvolger van de Bugatti Chiron

Eerder dit jaar nam het Kroatische Rimac het Franse Bugatti over van Volkswagen. In werkelijkheid is de organisatie nog veel ingewikkelder, want Porsche heeft op zijn beurt weer een fors aandeel in Rimac. Hoewel de twee autobouwers wel techniek en kennis zullen uitwisselen, heeft de nieuwe baas van Bugatti bevestigd dat de volgende Bugatti ook weer een verbrandingsmotor krijgt. Ook komt er een volledig elektrische Bugatti.

Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer
Advertentie