Novitec staat bekend om zijn widebody-versies met de naam N-Largo. Menig supercar moest eraan geloven. Het nieuwste pakket heet de Novitec N-Largo S en is speciaal gemaakt voor de Ferrari 812 Superfast. Dit uitzwaaimodel van Novitec voor de 812 Superfast wordt maar in een oplage van drie gemaakt. En die drie zijn allemaal al vergeven.

Alle extra onderdelen – die hier nogal moeilijk te zien zijn door het duistere kleurschema en de donkere fotostudio – zijn gemaakt van koolstofvezel. De Novitec N-Largo S doet de naam ‘widebody’ eer aan door 14 centimeter breedte toe te voegen aan de Ferrari 812 Superfast. Met dank aan de gigantische spoiler, die van wielkast tot wielkast loopt, is de Ferrari 2,1 meter breed bij de achteras.

Die genoemde spoiler is eigenlijk een soort ducktail. Verder is het voor Novitecs doen een vrij bescheiden pakket. Aan de voorkant is de Ferrari maar 7 centimeter breder. Je zou zelfs kunnen zeggen dat de 812 Superfast van voren wat wegheeft van de 599 GTO of 599 XX. De wielen komen van velgenboer Vossen en meten 21 inch vóór en 22 inch achter. Een nieuwe ophanging laat de 812 tot 35 millimeter zakken. Er is een optioneel liftsysteem voor wanneer drempels het op je Novitec-pakket gemunt hebben.

Ook extra vermogen voor de 812 Superfast

We laten dat even allemaal voor wat het is; laten we het over de twaalfcilinder hebben. Daar heeft Novitec 40 pk aan vermogen bij weten te proppen door een nieuwe uitlaat en aangepaste ECU. Daardoor heeft de N-Largo S een vermogen van 840 pk en 751 Nm koppel. Daardoor is een sprint van 0 naar 100 km/u klaar in 2,8 seconden en ligt de topsnelheid op 345 km/u.

Zo klinkt de Ferrari 812 Superfast als Novitec N-Largo S

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)