Je kunt je afvragen wat een nederige tuner als Novitec nog kan doen om de indrukwekkende prestaties van de Lamborghini Huracán Performante te verbeteren. Ze doen een poging met meer keukenblad-koolstofvezel. Een ingreep die, volgens Novitec, de aerodynamica verbetert.

Forged Composites heet het koolstofvezel met een marmer-achtige structuur. Lamborghini paste het zelf niet al te subtiel toe op de Huracán Performante, en Novitec doet er een scherp bovenop. Het is een mix van gehakselde vezels koolstof en hars.

Classy, hoor

Gedistingeerd durven we het niet te noemen, maar Novitec monteerde ook een luchtinlaat op het dak en een lichtgewicht uitlaat om de V10 harder te laten schreeuwen. En daarom zien we alles door de vingers. Novitec benoemt het niet expliciet, maar vermoedelijk voeden de luchthappers op het dak het ALA-systeem.

Novitec knutselt lipjes voor op de voorbumper, lipjes voor onder de voorbumper, een nieuwe voorklep, luchtinlaten op de zijschermen, zijskirts, spiegelkappen, uitstulpsels voor de achterspoiler, luchtinlaten voor op het dak en drie uitbouwdelen voor de diffuser.

Velgen en verlaging

Novitec gooit de totale hoogte van de Lambo Huracán Performante omlaag met 35 millimeter. Achter monteren ze 21-inch velgen en voorop 20 inch. Desgewenst kun je ze krijgen met een centrale moer.

Van het vermogen blijft de veredelaar nog eventjes af; dat komt later. De Novitec Lamborghini Huracán Performante produceert dus 640 pk en 600 Nm. Het sprintje naar de 100 km/u duurde al 2,9 seconden, dus reden om teleurgesteld te zijn, heb je sowieso niet.

Novitec Lamborghini Huracán Performante

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)