Voor Amerikanen is het een flinke onderneming om met auto en al naar de Nürburgring in Duitsland te gaan. In de buurt van Las Vegas heb je een Nordschleife op schaal, maar ook dat is het nét niet. De gasten achter de Schweinefiletring tekenden het befaamde circuit uit op een landkaart in Indiana en houden daar een Gumball 3000- of Streetgasm-achtige rally.

Wat de Amerikanen kunnen, kunnen wij in Nederland natuurlijk ook. Aanschouw daarom de door ons bedachte Nürburgring in Nederland. Want waarom zou je drie uur rijden richting Duitsland als je tien uur door Nederland kunt rijden? De route gaat van Fleringen, een plaats die klinkt alsof de bedenker halverwege een beroerte kreeg, naar Fleringen.

Net als bij de Nürburgring is een ‘sub-10’-rondetijd de uitdaging. Waar je op de Nordschleife met een gemiddelde auto goed moet doorjagen om onder de tien minuten te komen, moet je bij de Nederlandse Nürburgring je best doen om de rit in minder dan tien uur te voltooien. Volgens Google Maps kun je het redden in 9 uur en 54 minuten, maar daar zit een tankbeurt niet bij inbegrepen.

Ga nou niet écht over de Nürburgring in Nederland jakkeren

Om juridische redenen willen we wel even benadrukken dat deze hele uitdaging een grap is. Ga dus niet als een idioot over de openbare weg scheuren. Zie het als een mooie toerrit in eigen land. Maar goed: als we deze grap zouden voortzetten, zouden we adviseren een BMW M550d te pakken, of een Audi S6 TDI. Deze krachtige en snelle dieselaars bieden zowel de power als de actieradius waarmee je de Nürburgring in Nederland kunt veroveren.

Voor de herkenbaarheid van het circuitverloop modelleerden we de route naar de Nordschleife én het GP-circuit. De herkenningspunten zijn als volgt: Amsterdam is Flugplatz en de Karussell ligt ergens bij Assen, toepasselijk genoeg. Fuchsröhre vind je bij de Afsluitdijk en bij Drachten ligt Bergwerk. Apeldoorn fungeert als het plaatje Nürburg en het rechte stuk begint ergens bij Hardenberg en gaat tot Duiven.

Bekijk de precieze route op Google Maps (Werkt alleen op desktop). Nogmaals: doe het niet. Maar als je het doet, gebruik de hashtag #Nurburgringnederland

Advertentie

Reacties

 • mike heeft op 5 augustus 2019 geschreven:

  Maatje en ik gaan hem Woensdag rijden. Iemand nog een GPX?

  Reageer
 • Peter heeft op 23 juni 2019 geschreven:

  Voor de echte hobbyisten, dezelfde route maar dan op de fiets.
  Dan niet binnen 10 uur, maar in 10 dagen 🙂

  Reageer
 • Joost heeft op 19 juni 2019 geschreven:

  Ook vooral erg mooi dat maps dan de kortste route aangeeft?

  Reageer

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear

Advertentie