De volgende keer als je bij de Nürburgring bent voor een dagje Touristenfahrten en de baan dicht is omdat iemand ‘m in de vangrails heeft gepoeierd, ga dan eens naar het Nürburgring-museum. Dit museum heet Ringwerk en op momenten dat het circuit dicht is terwijl het open hoort te zijn, krijg je ook nog eens 10 procent korting op de entree. In het museum is deze maand een expositie te zien over de overleden Sabine Schmitz.

De expositie heet Königin des Nürburgrings – Kind der Eifel. Met de steun van haar familie en vrienden is de tentoonstelling opgezet. Het geeft fans een heel persoonlijk inzicht in het leven van Sabine Schmitz.

Er zijn motorsportmijlpalen en -successen te zien, maar ook privémomenten en expositiestukken die nog niet eerder in het openbaar werden tentoongesteld. Bijvoorbeeld Sabines racekleding, haar piano waarop ze met kerst speelde, maar ook zaken die te maken hadden met haar liefde voor schilderen en dieren. Vanaf 27 mei is de tentoonstelling te zien bij Ringwerk. Geen toevallige datum, want dat is het weekend van de 24 Uur van de Nürburgring.

De Nürburgring-koningin en TopGear-presentatrice overleed iets meer dan een jaar geleden op 51-jarige leeftijd aan een zeldzame vorm van kanker. De eerste bocht van de Nordschleife wordt naar haar vernoemd. In goed Duits heet de bocht de Sabine-Schmitz-Kurve. De organisatie omschrijft de bocht als ‘de entree naar de Nürburgring’.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)