Nyck de Vries mag nog een wereldkampioenschap op zijn naam schrijven. Naast F2-kampioen is hij sinds gisteren ook wereldkampioen Formule E. Dankzij zijn goede resultaten, en die van teamgenoot Stoffel Vandoorne, claimt Mercedes ook de constructeurstitel voor 2021. De Vries startte op de dertiende plek en wist zichzelf naar voren te knokken voor een achtste plek, waarmee hij genoeg punten verdiende voor het kampioenschap.

Over Nyck de Vries

Als je de naam Nyck de Vries niet kent van de F2 of uit de F1, dan ken je de Nederlander waarschijnlijk van de 24 Uur van Le Mans. Voorgaande jaren reed hij in de Jumbo-auto van Racing Team Nederland. Met bouwjaar 1995 is de Vries net twee jaar ouder dan Max Verstappen. Eind vorig jaar mocht hij een paar kilometers maken in de F1-auto van Mercedes; dit was de eerste keer dat hij in een F1-auto stapte.

Wat nu?

Er gaan al tijden geruchten over een overstap van Nyck de Vries of zijn teamgenoot Stoffel Vandoorne (terug) naar de F1. Volgens de laatste berichten zou het gaan om een stoeltje bij Williams. Russell zou dan vertrekken naar Mercedes en één van de Formule E-rijders zou doorschuiven. Voor nu zijn er echter nog geen concrete signalen. Vandoorne reed al eerder als coureur in de F1, De Vries heeft tot nu toe alleen mogen testen.

Nyck de Vries wereldkampioen Formule E

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)