Probeer je eens iets goeds te doen voor de wereld, blijkt dat je alleen maar olie op vuur het gooit. Brandweerkorpsen in Duitsland schreeuwen moord en brand op de sociale media over omgevallen pylonnetjes die mensen weer rechtop zetten. De omgevallen pylonnetjes liggen met een reden naast de weg, zo schrijft het AD.

‘Ziet u een verkeerskegel omgevallen bij een splitsing in de weg of op een kruising in het bos of op landweggetjes, laat deze dan staan ​​en zet hem niet meer neer’, schrijft de brandweerkazerne van het Duitse dorpje Lippoldsberg op Facebook. Dankzij de pylonnen kunnen brandweerlieden en andere hulpverleners sneller in actie komen.

Waarom liggen er omgevallen pylonnetjes naast de weg?

De pylonnen werken zoals de broodkruimels uit Hans en Grietje. Ze wijzen de hulpdiensten de weg. ‘Op deze manier kan de noodsituatie in het bos of in het veld sneller worden gevonden en worden opgelost. Zeker in deze tijd, waarin de akkers en bossen extreem droog staan, is snel ingrijpen van de hulpdiensten geboden’, schrijft de Duitse brandweer.

Mocht je toch een pylon oppakken en terugdenken aan dit bericht, plaats de pylon dan weer precies zoals je hem hebt opgepakt. ‘We plaatsen ze met de punt in de rijrichting. Dan weten de achteropkomende hulpdiensten meteen waar ze heen moeten’, zegt brandweerman Sebastian Gellrich tegenover de Märkische Allgemiene Zeitung.

Advertentie

Reacties

 • Mara heeft op 15 juni 2023 geschreven:

  Beetje primitief niet? Wat nou wanneer er een harde windhoos komt ofzo? Dan zijn ze gefrustreerd omdat ze denken dat mensen ze hebben verplaatst?… Wie heeft ooit bedacht dat dit een goed idee was? Dit artikel brengt me alleen maar heel veel vragen….

  Reageer
 • Mirella heeft op 15 juni 2023 geschreven:

  Hebben ze nog nooit gehoord van een paaltje met een bordje erop. 😅

  Reageer
 • Niels heeft op 14 juni 2023 geschreven:

  Aha, dus daarom worden er nog Falkland kaarten en Shell stratenboeken gedrukt.
  Navi, maps etc hebben D nog niet bereikt . .

  Reageer

Geef een reactie

(verplicht)

Advertentie