Mannen die een perfecte handrembocht kunnen uitvoeren, hebben meer kans om met aantrekkelijke mensen het bed te delen. Dat is een feit, maar blijkbaar is het voor deze mensen wel belangrijk ‘wat ze ermee doen’. Een nieuw onderzoek uit het VK toont aan dat er een verband is tussen interesse in sportauto’s en een kleine jongeheer.

Maar hoe voer je dit onderzoek uit? De simpelste aanpak zou zijn een flinke groep mannen op de koffie uitnodigen, een kort meetmoment met de broek op de enkels inplannen en dan vragen of ze ‘Ferrari ook zo’n tof merk vinden’. Deze wetenschappers pakken het ingewikkelder aan, waardoor de deelnemers niet wisten dat er een verband onderzocht wordt tussen sportauto’s en de lengte van een bepaald orgaan.

De deelnemers worden gefopt

De onderzoekers nodigen 200 mannen tussen de 18 en de 74 jaar uit voor een ‘geheugentest’. Zogenaamd willen de wetenschappers weten hoe goed de deelnemers feiten onthouden van artikelen tijdens het shoppen op het internet. Een percentage van de deelnemers krijgt tijdens het onderzoek subtiel valse informatie te lezen over wat een ‘gemiddelde formaatje’ is.

Een deel van deze mannen krijgt informatie waardoor ze na de volgende voetbaltraining iets minder zelfverzekerd de douche instappen. Een ander deel krijgt andere valse informatie te lezen waardoor ze zich afvragen hoe het kan dat ze niet elke ochtend licht in hun hoofd zijn, zo net voor het opstaan. Iets met bloedcirculatie.

Mannen met een kleine jongeheer, houden van sportauto’s

Na de valse feitjes te hebben gevoed, onderzoeken de wetenschappers hoe geïnteresseerd de mannen zijn in sportauto’s. Wat blijkt? De mannen die na het onderzoek denken dat ze iets te compenseren hebben, tonen meer interesse in sportauto’s. Zo concluderen de wetenschappers dat er een connectie is tussen een klein aanhangsel en de interesse in sportauto’s.

Dit zou ook gelden voor andere luxegoederen, trouwens. Mannen die dus onzeker zijn, zullen compenseren. Belangrijk om te weten is dat het onderzoek nog geen peerreview heeft gehad. Andere wetenschappers mogen dus nog op het onderzoek schieten om te kijken of het écht allemaal klopt.

Advertentie

Reacties

 • @ Thijs heeft op 13 januari 2023 geschreven:

  Jij voelt je duidelijk aangesproken 🙂

  Reageer
 • Thijs heeft op 13 januari 2023 geschreven:

  Dit is een ‘Alle honden zijn zoogdieren,dus alle zoogdieren zijn honden” redenatie. Dat sommige mannen een auto als compensatie gebruiken betekent niet dat alle,’snelle’ autobezitters dat doen. In het genoemde onderzoek worden niet sportwagen bezitters vragen gesteld. Wetenschap van lik mn vestje.

  Reageer
 • Henkie heeft op 12 januari 2023 geschreven:

  Niet alleen sportauto’s maar dat geldt zeker ook voor Amerikaanse trucks!

  Reageer

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear

Advertentie