Van alle details die autobouwer Icon opsomt voor deze verlaagde SUV, is het feit dat hij ‘in de zomer, in het verkeer, met de airco aan’ stationair draait met 900 tpm zeker het grappigste. Welkom bij het million-dollar masterpiece van Icon: een Chevrolet Suburban die is gerestaureerd en gepolijst naar een staat waar zijn voorvaderen alleen maar van kunnen dromen. En er bestaat er slechts één van.

Blijkbaar begon deze auto zijn leven als een driedeurs Chevy uit 1970. De klant waarvoor deze eenling nu wordt gebouwd, wilde graag een vierde en vijfde deur voor het gemak. Familieleden van deze klant werkten destijds aan de productielijn van Chevy. De initialen ‘VF’ van een van deze familieleden zijn in de knop van de deurhendel verwerkt. De klant moest 1,1 miljoen dollar aftikken, net geen 1 miljoen euro.

De motor van de Chevrolet Suburban

Voorin ligt serieus geschut. Onder de motorkap huist een 7,0-liter V8-motor genaamd NRE Alien. Hij wordt geholpen door twee turbo’s. Het vermogen is 1.013 pk en het koppel 1.220 Nm, wat in 1970 ondenkbare cijfers waren. Een automatische transmissie doet zijn best om al het vermogen naar het asfalt te brengen.

Chevrolet Suburban restomod Icon motor

De auto staat op een nieuw chassis van Art Morrison met onafhankelijke ophanging rondom. Zelfs de banden zijn speciaal voor deze auto gemaakt. Ook moderne comfortelementen als verwarming, elektrische ramen, USB-poorten en centrale deurvergrendeling zijn aanwezig. De remmen voor de restomod van de Chevrolet Suburban komen trouwens van Brembo.

‘De Suburban biedt onze ontwerpers zo’n geweldig canvas met veel ruimte om creatief aan de slag te gaan met de manier waarop we onze Icon-engineering en onderdelen integreren. The sky is echt the limit met onze vintage Suburban’, zegt Icon-baas Jonathan Ward. Zou jij een miljoen aan uitgeven om in de zomer de airco aan te kunnen zetten terwijl je 1.000 pk sterke V8 slechts 900 tpm draait?

Reacties

  • Adje heeft op 9 november 2023 geschreven:

    Voor het geld had ik wel een hoofdsteun gewild 🙂

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)