In zo’n uitgestrekt land als Australië is het handig als een politieauto een beetje pit heeft. De dienders aan de andere kant van de wereld zijn daarom ook niet vies van wat justitiële dikdoenerij. In 2003 namen ze bijvoorbeeld een Holden GTS met een 6,2-liter V8 in gebruik. Pas werd deze onopvallende BMW M3-politieauto gespot. Alhoewel: onopvallend is zo’n M3 natuurlijk nooit.

Blauw is de BMW M3-politieauto wel. Als de blauw-rode verlichting niet aanstaat, zou je niet zeggen dat het een politieauto is. Hij werd samen met een Holden Commodore Redline gespot tijdens een protest in Canberra. De BMW M3 haalt 431 pk uit een zes-in-lijn en dirigeert het vermogen naar de achterwielen via een zeventraps automaat. De topsnelheid is vanuit de fabriek 250 km/u.

De BMW M3-politieauto rijdt in het Australian Capital Territory, een klein (tenminste, 425.700 inwoners) zelfbesturend gebied dat tussen Sydney en Melbourne ligt. We gaan niet uitleggen hoe de bestuurlijke indeling van Australië werkt, maar het komt hier op neer: rij je te hard in de buurt van Canberra, dan kun je deze onopvallende BMW M3 achter je aan krijgen.

Onopvallende BMW M3-politieauto in Australië

Advertentie

Reacties

  • Jobin heeft op 26 oktober 2019 geschreven:

    Mooi kerstboom

    Reageer

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer
Advertentie