Soms moet je niet laten beperken door de beperkingen als logica en gezond verstand. Dat hebben de makers van de onderstaande creaties dan ook zeker niet gedaan. Dit zijn de meest bizarre en onwaarschijnlijke driftconversies die zijwaarts door het leven gaan.

Ferrari 599

Driften is, in essentie, een Japanse sportdiscipline, maar toen Federico Sceriffo besloot mee te gaan doen aan de Formula Drift America, vond hij dat hij een meer patriottische auto nodig had: een 800 pk sterke Ferrari 599 met dubbele supercharger en een hydraulische handrem. Dat ging alleen niet altijd goed.

Rolls-Royce B Silver Shadow

Lachen met Shane Lynch. Deze Ier besloot, nadat hij faam verwierf met Boyzone, dat het veel leuker zou zijn om rond te slippen in een Rolls uit 1979, met een 6,75-liter V8, dan om kinderliedjes te kwelen vanaf een barkruk, omringd door wolken droogijs. Eens, Shane, eens.

Nitro Circus schoolbus

Op de Nitro Circus kun je bouwen als het je gaat om volstrekt onzinnige voertuigen. Een Amerikaanse schoolbus werd ontdaan van z’n interieur, kreeg een rolkooi en werd losgelaten op een blank staande parkeerplaats. Meer een spinner dan een drifter, maar punten voor de moeite.

Ford Transit

Een agressief rijdend busje? Je dacht dat het niet bestond. De volgende keer dat je op je bumper wordt gezeten door een kwaaie koerier in een wit bestelhok, wees dan maar blij dat zijn dienstvoertuig niet is voorzien van een 450 pk sterke V8 en een sperdifferen­tieel, zoals dit prototype.

Toyota Prius

Je zou verwachten dat een zich ­zijwaarts verplaatsende Prius een flauw antwoord is op het hogere doel van Toyota’s wonderkindje. Hij heeft vast een V8, toch? Nou, nee. Dit is een volledig elektrische conversie, met rubberverpulverende mogelijkheden die een Tesla jaloers maken.

Dodge Charger (1968)

Neem je hoed af voor Alexandre ­Claudin, die besloot driftend een ­heuvelklim te doen in een 5,3 meter lange Dodge Charger – met een getunede BMW V8 waarvan de uitlaten boven uit de voorspatborden steken. Dat klinkt inderdaad allemaal heel veilig en verstandig. Bravo.

Ford Focus RS (eerste generatie)

De Focus RS had een probleem met aandrijfreacties in het stuur. In 2002 was 215 pk op de voorwielen nogal, eh, spannend. Daarom kwam Kugel Street Rod Components met een idee. Wat als je er de 4,6-liter V8 uit een ­Mustang in legt en ’m ombouwt naar ­achterwielaandrijving? Opgelost!

Lamborghini Murciélago

Japanners zijn er gek op om maffe dingen te doen met Lambo’s – veelal hebben we het dan over sprookjesachtige led-verlichting en woeste ­kleuren. Professioneel drifter Daigo Saito kleedde er een uit, gooide er een speciaal driftklaar stuurhuis in en ging er bergpassen mee te lijf.

Jaguar E-Type

Project Purist (ha!) is het resultaat van een verrotte E-type die een nieuw leven werd gegund door de Britse broers Nick en Charlie Seward. Met z’n 450 pk sterke Toyota-motor en het onderstel van een BMW M5 V10 is de auto niet welkom op concours-evenementen van de Jaguar-club. Gelukkig.
Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer

Meer van TopGear

Advertentie