Leuk, zo’n Hellcat-motor, maar dat gaat natuurlijk nooit lekker passen in een MX-5. Oh, wacht. Oké, maar nooit dat het past in een Toyota MR2. Een Toyota GT86 dan?

Pff, vooruit. Met genoeg daadkracht past een V8 eigenlijk wel overal in. Maar wat als je minder gewicht wilt? Of een budget hebt wat iets kleiner is? Dan biedt Honda de K20C1-motor uit de Honda Civic Type R aan. Met deze motor brak de Civic Type R het Nürburgringrecord voor voorwielaandrijvers. Win op zondag, verkoop op maandag, dus. De Amerikaanse uitvoering produceert 310 pk met wat hulp van een turbo. Niet onaardig.

Wat heb ik eraan?

Honda Civics, en vooral de oude, zijn serieus lollig op het circuit. En als je die trage 1,4-liter zat bent, is dit een leuke optie. Stel dat je de gewichtsverdeling van je Lotus Elise niet te veel wilt verstoren: hang de K20 uit de Civic erin! Of wat dacht je van een Mini? Of als je alle BMW-gekkies furieus wilt maken: mik ‘m in een E30.

Wat kost de Honda Type R-motor?

Omgerekend kost ie maar 5.300 euro. Snel gerekend komt daarbij: 212 euro invoerkosten, 1.000 verzendkosten en 1.178 euro BTW. Grof gerekend is dat zo’n 7.700 euro. Toch bijna 13.000 euro goedkoper dan de Hellcat-motor. Op dit moment levert Honda de motor alleen aan deelnemers van het Honda Racing Line-programma. Een soort clubje voor mensen die racen met Honda’s. Via via moet er vast iets te regelen zijn.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear