Zeker, de Insignia is er ook nog, maar dit is toch wel de stationwagen van Opel die je op het moment wilt. Gewoon, omdat ie helemaal nieuw is. Je kijkt naar de nieuwe Opel Astra Sports Tourer. Hij deelt – net als de Astra hatchback – techniek met Citroën en Peugeot, omdat ze allemaal onder de vlag van Stellantis opereren.

Afmetingen Opel Astra Sports Tourer

De Opel Astra stationwagen 4,642 meter lang en 1,860 meter breed. De hoogte is net geen 1,5 meter. Opvallend is de toegenomen wielbasis. Ten opzichte van de bestaande Astra hatchback groeide de wielbasis met 57 millimeter. Dit alles zorgt voor een bagageruimte van 608 liter. Niemand achterin? Klap dan de bank plat voor een vlakke laadvloer en 1.634 liter bagageruimte. Bij de hybride versies is dit 548 en 1.574 liter vanwege de batterij.

De niet-hybrides kunnen besteld worden met iets dat Opel Intelli-Space noemt. Dit is een verstelbare laadvloer die met één hand gemakkelijk in een hogere of lagere positie gezet kan worden. Of onder een hoek van 45 graden. Ook handig van dit systeem is dat de EHBO- en bandenreparatiekit ook gepakt kan worden als de bagageruimte vol staat met koffers en andere spullen. Zo hoef je op de vluchtstrook niet de hele vakantie-inboedel langs de weg te zetten voor een pleister.

Twee schermen en ergonomische stoelen

Het dashboard is verder gelijk aan dat van de hatch. Dus twee 10-inch schermen die in elkaar overlopen en nog wel fysieke verwarmingsknoppen. Uiteraard zijn Apple CarPlay en Android Auto aanwezig. Bovendien kun je weer kiezen voor Opels AGR-gecertificeerde voorstoelen die heel ergonomisch zouden zijn.

De motoren en de prijs

De Opel Astra Sports Tourer komt met dezelfde verstandige motoren als de hatchback. De benzine- en dieseluitvoeringen produceren tussen de 110 en 130 pk en de plug-in hybride gaat naar de 180 pk. De PHEV komt altijd met een automaat; voor de andere motoriseringen is de automaat een optie. De prijzen van de hatchback beginnen bij de 26.699 euro, dus zoek de prijs van de Sports Tourer iets ten noorden daarvan.

Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer
Advertentie