Als je ze niet kunt verslaan, moet je je bij ze aansluiten. Of, praktischer ingestoken: wil je Manta rijden, maar weet je dondersgoed dat je niet onder het New Kids-imago uitkomt, koop dan gewoon een Opel Manta uit New Kids Nitro. Een échte, screen used. In dit geval kun je zelfs kiezen, er staan er twee te koop.

De verkoper van de Opel Manta’s uit New Kids Nitro tikte een beknopte beschrijving bij beide auto’s: ‘Stunt auto New Kids Nitro (Movie) Restauratie object. Veel laswerk. Restauratie object. Start en rijdt prima. Geen apk.’ Voor zover we kunnen beoordelen is daar geen woord aan gelogen. De Manta’s zien er niet bepaald uit om door een ringetje te halen, maar zullen je Opel-minnende hart (geef toe, heb je) subiet sneller doen kloppen.

Stuntauto’s uit New Kids Nitro

Beide auto’s werden ingezet als stuntvoertuigen in de tweede film rond New Kids. Dat zie je er ook aan af. Uiteraard zijn ze groen en herkenbaar als Manta, maar echt fraai? Dat predicaat zouden we ze niet willen meegeven. De ene komt uit 1976, rolt, zoals het hoort, op Ronal Turbo’s en heeft een GSI-achtige achterbumper. De ander komt uit 1977 en ontbeert de juiste wielen en juiste body, maar was ooit wel lid van de Manta Club Nederland. Beide auto’s zijn hun glans letterlijk verloren. Je zou kunnen zeggen dat ze ‘een matje’ dragen.

Daar zijn de prijzen ook naar. Zowel de eerste als de tweede stuntauto wachten op je voor de bescheiden som van 2.950 euro. Had je nog geen idee wat je dit jaar met je vakantiegeld wilde doen, dan heb je het nu wel. Voor nog geen drieduizend euro meet jij jezelf een nieuw imago aan. Iedereen zal je vragen of je trek hebt in een knoepert of onlangs nog grote vuurballen hebt gezien. Alle zinnen zullen worden afgesloten met ‘jonge’ of ‘verrekte koekwaus’. Nooit eerder was je leven zo rijk.

Mocht je liever wat letterlijke shine pakken: de Opel Manta die in de New Kids-serie en beide films werd gebruikt voor de beautyshots staat ook te koop. Dit stuk Hollandse filmgeschiedenis kost je wel iets meer dan 3.000 euro. Voor 63.850 staat ‘ie bij je op de oprit.

Advertentie

Reacties

  • Sjoerd Toxopeus heeft op 13 november 2019 geschreven:

    Staat één van deze auto’s nog te koop of zijn ze al verkocht?
    Gr Sjoerd

    Reageer

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer

Meer van TopGear

Advertentie