Omdat de huidige Meriva alweer een jaar of drie meeloopt, vindt Opel het tijd voor wat nieuws. In maart kunnen we tijdens de Salon van Genève kennismaken met de nieuwe Meriva Concept, tot die tijd is het behelpen met een naargeestig aquarel.

Als we ons even aan dit schetsje vasthouden, dan wordt de nieuwe Meriva een stuk spannender dan het huidige model. Nu kon dat ook niet veel oubolliger, maar het is toch mooi dat Opel oog heeft voor eigen tekortkomingen.

Zelf blaast Opel behoorlijk hoog in de toren door te roepen dat de Meriva bij zijn introductie het tijdperk van de wereld van de auto in belangrijke mate heeft veranderd. Nu zien wij nog altijd een doos op vier wielen met onder de motorkap een ding waar benzine in wordt verbrand. Tot zover weinig schokkends, dus. Nee, het gaat om het FlexSpace concept dat Opel voor het interieur van de Meriva heeft bedacht. Dat zou het allemaal veel flexibeler maken. Voor het interieur van de nieuwe Meriva belooft Opel zelfs nog beter zijn best te doen.

We kunnen ons met hand en tand blijven verzetten tegen het bestaan van al dan niet compacte MPV’s, feit is dat dit segment in autoland nog altijd zijn bestaansrecht heeft. Opel dankt er zelfs 20 procent van zijn totale verkopen aan. Met zulke aantallen is het prettig dat de tekenaars in Rüsselsheim in ieder geval proberen er iets moois van te maken.

Advertentie

Reacties

Meer
Advertentie