Een Opel Zafira die vlucht van een aantal politie-A6’jes klinkt als een Michael van Gerwen die een hardloopwedstrijd probeert te winnen van Sifan Hassen, Femke Bol en Daphne Schippers. Toch weet de bestuurder van de Opel het lang vol te houden. In de video hieronder zie je het per minuut steeds lichter worden, wat verraadt dat de politieachtervolging op de Opel Zafira lang duurt.

De bestuurder komt in het vizier van de politie door zijn rijgedrag. Hij negeert een stopteken en slaat op de vlucht. Wanneer de snelle interventievoertuigen weer bij de Zafira komen, bekokstoven de agenten een inboxactie. Eén Audi moet voor het doelwit rijden, eentje ernaast en één erachter. Deze poging om de auto tot stilstand te brengen mislukt.

De Zafira-bestuurder wurmt zich links langs de voorste A6 en vervolgt zijn vluchtpoging. Bij een tweede poging probeert de politie het met twee voertuigen. De Opel slingert van links naar rechts en krijgt een tikje van de achterste Audi. Hierna besluit de politie het wat rustiger aan te doen om te zien of de bestuurder van gedachte verandert. Dat gebeurt niet.

De Zafira wordt van de weg gebeukt

Als het licht begint te worden, vindt de politie het welletjes geweest. Bij een afrit ziet een van de Audi A6’jes zijn kans schoon om een tik uit te delen tegen de rechterachterkant van de MPV. Dit gebeurt in de video na 5 minuten en 55 seconden. Een loepzuivere PIT-manoeuvre maakt een begin van het einde van de politieachtervolging op de Opel Zafira. Bijna, dan.

Direct zitten er twee andere Audi’s op de Zafira. De bestuurder wil nog niet opgeven en rijdt een greppel in. Daar wordt hij eerst van de zijkant geramd en later ook nog van achter. De automobilist wordt in de boeien geslagen. Klein detail: de bestuurder had geen rijbewijs. Voor gevaarlijk rijgedrag en daarmee het in gevaar brengen van collega’s krijgt de man een celstraf van twee jaar.

Reacties

 • Gerrit heeft op 22 september 2023 geschreven:

  Jarenlange dwangarbeid tot de schade is betaald zou beter op z’n plaats zijn. Jammer dat dat in NL niet kan.

  Reageer
 • iDrunen heeft op 22 september 2023 geschreven:

  Drie a vier politie auto’s aan gort, onnodig extra gevaar voor iedereen. Wat een overdreven inzet voor slecht een malloot die ze door het dolle jagen. Rustigere inzet was handiger geweest. Weer een boel belastingcentjes door het putje. Die agenten kijken echt teveel films.

  Reageer
 • Joopy heeft op 22 september 2023 geschreven:

  Spetaculiar achtervolging.mij hadden ze niet gepakt.met die a 6 jes🤣🤣🤣🤣

  Reageer
 • Welwelwell heeft op 21 september 2023 geschreven:

  Wel wel wel

  Reageer
 • Capabel heeft op 21 september 2023 geschreven:

  Totaal incapabel die gasten, waar is de marechaussee als je ze nodig hebt?
  Waarom zo lang achtervolgen? (extreem veel extra gevaar voor de overige weggebruikers)
  In het begin zie je misser op misser van die Audi’s. Zo niet indrukwekkend. Als de boefjes in een snellere auto hadden gereden dan waren ze ontsnapt!
  Beetje veel harder optreden!! EN: cursussen.. leer die agenten wat ze moeten doen en vooral HOE!
  Deze waren ONGESCHIKT!

  • Snelle harry. heeft op 22 september 2023 geschreven:

   Ja echt ze jagen jou op met gevaar voor anderen.of dat het een moordenaar is.wie is hier nu fout bezig.

   Reageer
  • JAN heeft op 21 september 2023 geschreven:

   👍👍👍

   Reageer
  Reageer

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear