Zoek naar Nürburgring op YouTube en je komt zonder twijfel een video met miljoenen weergaven tegen van het YouTube-kanaal Auto Addiction. Het management van de Nürburgring was niet zo gediend van deze publiciteit en vertelde de eigenaar van het kanaal dat hij niet meer welkom was op de Nürburgring.

Volgens de regels van de Nürburgring mag je alleen filmen zonder medialicentie als je minder dan 10.000 abonnees op je kanaal hebt, en Auto Addiction overschrijdt de 300.000 royaal. Vervelend, want het verbod betekent dat er een stuk minder crashvideo’s van de Nürburgring verschijnen.

Gelukkig bedacht de eigenaar van het kanaal een list. Zijn cameraman kreeg geen verbod en hij startte het kanaal Ring Addiction. Hier zullen de filmpjes als vanouds op verschijnen, alleen is het niet de bedoeling dat je abonneert op het kanaal. Want als het kanaal meer dan 10.000 subs krijgt, is de cameraman niet meer welkom.

Hoe weet je dan dat er een nieuwe video is? Auto Addiction voegt de video’s toe aan een afspeellijst, zodat je toch op de hoogte gehouden wordt. Probleem opgelost. Uiteraard is het nog maar de vraag hoe lang het duurt voordat de Nürburgring hierbij ingrijpt. Tot nu toe abonneerde niemand op het nieuwe kanaal.

Overigens kun je altijd nog terecht bij de kanalen EMS Nordschleife, TOP Nürburgring, DJ Monster Garage, Ringpressionen, Motorsport Meister en Nordschleife Motorsport voor crashvideo’s van de Nürburgring. Deze kanalen kregen geen verbod, terwijl ze allemaal de 10.000 passeren. Iets met grote bomen.

Opnieuw crashvideo’s van de Nürburgring

Foto: Screenshot Auto Addiction

Reacties

  • Atreidez heeft op 25 oktober 2019 geschreven:

    Clickbait… 1 halve spin, geen crashes.

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear