De coolste vrachtwagen uit de filmgeschiedenis? Nee, dat is toch wel die uit Knight Rider, vooral omdat die al rijdend K.I.T.T. kon opslokken. Op een goede tweede plaats staat zeker Optimus Prime, de leider van de Autobots in Transformers. Sinds de jaren tachtig veranderde Optimus regelmatig van gedaante, en dan bedoelen we niet alleen van vrachtwagen naar robot en weer terug. Optimus Prime begon destijds bijvoorbeeld als Freightliner FL86 zonder torpedoneus, maar verscheen in de films als Peterbilt met vlammen in de lak.

Bumblebee

In de spin-off Bumblebee hoeft het allemaal niet zo overdreven (misschien omdat Michael Bay niet regisseerde), en dat vindt Optimus prima. Hij verschijnt daar aan het einde als Freightliner met de kenmerkende rode lak met een grijze streep. De trailer is zwart met een soortgelijke streep. De vrachtwagen speelt geen grote rol in het verhaal, maar zijn ingetogen verschijning is een mooie knipoog naar hoe je Optimus kent als je inmiddels in de 30 bent.

Optimus Prime uit de film

Deze vrachtwagen uit 1987 staat nu te koop in de Amerikaanse staat Nebraska. Volgens de verkoper is het daadwerkelijk het voertuig dat je ziet aan het einde van de film. Helaas is het ook een typische filmauto, in de zin dat de lak er goed uit moest zien voor de camera, maar in het echt dus ‘middelmatig’ is. De vrachtwagen staat inmiddels een jaar stil en kan wat werk gebruiken. Je moet bijvoorbeeld de grille en deur aan de bestuurderskant vervangen. De verkoper vraagt 21.600 dollar voor zijn vrachtwagen met trailer.

Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer
Advertentie