Voordat automerken een nieuw model onthullen, willen ze vaak graag eerst wat schetsen laten zien, wat onduidelijke plaagfotootjes of alleen de modelnaam. Je kunt er zeker van zijn dat Lamborghini nog wel een teasercampagne gaat inzetten, maar hoe de opvolger van de Lamborghini Aventador er uit gaat zien, is geen groot geheim meer. Op patentbeelden is de auto duidelijk te zien.

Het ontwerp is te zien in de database van de World Intellectual Property Organization (WIPO). Het nieuwe nieuwe model deelt duidelijk het DNA met zijn voorgangers. Het dak lijkt op die van de Aventador, de neus op die van de Sián en de diffuser plus de achterlichten lijken verdacht veel op die van de Lamborghini Centenario. De Y-vorm komt mooi terug in de agressief ogende koplampen.

Het is geen verrassing dat ook Lamborghini iets moet doen aan de uitstoot. De Aventador-vervanger wordt daarom een hybride, maar wel met een twaalfcilinder. Dit liet Lamborghini al eerder weten. De exacte specificaties zijn nog onbekend, maar gezien de hybride aandrijflijn moet 1.000 pk prima te doen zijn voor de opvolger van de Aventador.

Hoe lang gaat de opvolger van de Aventador mee?

De Lamborghini Aventador heeft het best een tijdje volgehouden. In 2011 verschijnen de eerste exemplaren en pas in 2022 stopt de productie. Voor even dan, want door de Felicity Ace zinken de laatste exemplaren, waardoor de productie weer opgestart moet worden. Uiteindelijk laat Lamborghini in oktober van vorig jaar écht de laatste Aventador zien.

Als Lamborghini de nieuwe V12-supercar in 2023 toont, in 2024 gaat uitleveren en als verbrandingsmotoren in 2035 verboden worden in Europa, dan heb je best kans dat deze nieuwe supercar ook een mooie 11 jaar mee mag gaan. Is het design daar tijdloos genoeg voor? We gaan het over een tijdje zien.

Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer
Advertentie