Hoe veel is té veel? Deze oranje BMW M5 van de capabele sleutelaars van Carbonfiber Dynamics wil die discussie graag met je aangaan.

Zoals iedereen met een greintje verstand zal toegeven, is een vermogen van 560 pk niet meer dan grasmaaierwaardig in de performance-tuningwereld. Laat staan dat het genoeg is om een vierdeurs familiesedan fatsoenlijk van z’n plek te krijgen. Nee, zo’n auto moet meer vermogen hebben. Meer dan een Ferrari F12tdf, als het even kan.

De enige technische informatie die we over deze oogverblindend oranje BMW M5 hebben, is dat de twee turbo’s zijn geüpgraded en het uitlaatsysteem is vervangen. We vermoeden dat er ook wat aan het motormanagement werd gedaan. De V8 van deze M5 levert maar liefst 830 pk.

Oranje BMW M5? Oranje schicht, zul je bedoelen

Carbonfiber Dynamics beweert dat deze BMW van 0 naar 200 km/u accelereert in een ronduit belachelijke 10 seconden. Ook beloven ze meer lawaai.

Maar goed, nog even over dat oranje. Het heeft er alle schijn van dat al het oranje op deze planeet in deze BMW M5 is gepropt. De kleur heet Fire Orange en was eerder te krijgen op de BMW M3 GTS. Om hun naam eer aan te doen, voegde Carbonfiber Dynamics de nodige koolstofvezel extraatjes toe: we spotten een flinke splitter, zijskirts en een smaakvol achterspoilertje. De 21 inch velgen zijn van Vossen. Die hadden ook best in het oranje gekund, als je het ons vraagt.

De stukjes koolstofvezel zijn overigens ook beschikbaar voor de M4 en de M6. Naar de prijs blijft het gissen, maar mocht je echt geïnteresseerd zijn (of gewoon in een staat van hypnose verkeren door al dat oranje), dan kunnen ze je bij  Carbonfiber Dynamics vast verder helpen.

Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer
Advertentie