Jij kunt doen wat Steve McQueen nooit lukte: de originele Ford Mustang Bullitt bezitten. De Fastback in de kleur Highland Green waarin de acteur door de straten van San Francisco scheurde, gaat binnenkort onder de hamer. De acteur schreef diverse brieven aan de familie die ‘m nu bezit, maar kreeg de auto nooit te pakken.

Dit was de auto waarin Steve McQueen in de film Bullit reed, ook wel de 559 genoemd, aan de hand van de laatste drie cijfers van het chassisnummer. Nummer 558 werd gebruikt voor het stunt- en springwerk. Nummer 558 dook twee jaar geleden op in een autosloperij in Mexico. Deze auto ondergaat een restauratie.

De originele Ford Mustang Bullitt uit de gelijknamige film is nooit gerestaureerd. Zelfs de lijmresten op de toerenteller – een tijdens het filmen door een zenuwachtige monteur aangebracht stuk tape, om McQueen eraan te herinneren dat hij de motor niet over de kop moest jagen, zijn nog aanwezig.

Restanten van een sticker, rechts beneden op de voorruit – een toegangspasje voor het Warner Bros-studio­terrein – en die afzichtelijke vierkante pijpen, die bij wijze van camerastatieven aan het chassis zijn vastgelast. Het chassis, de motor, de ophanging en de carrosserie – allemaal onaangeroerd gebleven

Gekocht voor 6.000 dollar

Sinds de vader van de huidige eigenaar reageerde op een advertentie in het tijdschrift Road and Track waarin de ‘Bullet’ Mustang voor 6.000 dollar werd aangeboden, heeft de auto gewoon op de openbare weg rondgereden. De motor werd een keer gereviseerd en het nodige onderhoud werd gedaan.

Dit is een auto die 44 jaar door één familie is gebruikt, gekoesterd en onderhouden, waarna ze hem met de rest van de wereld deelden. En dat bezorgt ons net zo’n kick als het gevoel dat we in de nabijheid van The King of Cool zelf zijn.

‘Ik kan beloven dat dit de beste beslissing is voor de familie. De Bullitt is al 45 jaar onderdeel van de familie en we hebben haar gevierd op de grootste manier mogelijk. En nu zal het een nieuwe rol en betekenis hebben voor de toekomstige eigenaar’, zegt Sean Kiernan, de eigenaar, op Instagram.

Eerder vertelde Sean aan TopGear dat hij vermoedde dat de auto tussen de vier en de zes miljoen dollar waard is. In januari 2020 gaan we het merken, want dan zet Mecum Auctions de auto op het blok. Zo heb je nog even tijd om te sparen.

Reacties

  • P.H. van Reenen heeft op 10 september 2019 geschreven:

    WIJ HEBBEN GOEDE HERINNERINGEN AAN DE FORD MUSTANG MET OPEN KAP TIJDENS ONS VERBLIJF VAN EEN MAAND IN FLORIDA. HET IS JAMMER DAT HIJ IN NEDERLAND ZO DUUR IS .

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)