Het uiterlijk van de Porsche 911 bewijst als geen ander dat je iets dat niet stuk is, niet hoeft te repareren. Het silhouet van het Elfje is in alle jaren nauwelijks veranderd. Maar onder de tijdloze lijnen, gaat wel oude techniek schuil. Voor sommige is dat onderdeel van de charme, maar blijkbaar zijn er ook mensen die graag de boxermotor ruilen met een elektromotor.

Het Britse bedrijf Electrogenic maakt pakketten zodat je oude auto’s elektrisch kunt maken. Dat deden ze onder andere al voor de Jaguar E-Type en de oude Defender. Vandaag presenteert Electrogenic twee EV-pakketten voor de 911 G-serie en de 911 964. In beide gevallen krijgen de oude 911’jes een gigantische upgrade als het gaat om trekkracht.

Bijzonder veel koppel in een elektrische 911

Bij het E62-pakket produceert de elektromotor 218 pk en 3.200 Nm. Het E62s-pakket doet daar nog een schepje bovenop. De elektrische motor produceert 327 pk en 3.900 Nm. De sprint van 0 naar 100 km/u gaat met het eerste pakket in minder dan vijf seconden. De E62s doet het sprintje in 3,8 seconden.

Batterij van de elektrische oude Porsche 911

Electrogenic legt de motor, omvormer, oplader, koelsysteem achterin. De batterij is opgedeeld in twee delen; eentje komt voorin en de andere achterin. Samen zijn de batterijen goed voor 62 kWh. De actieradius ligt bij beide pakketten tussen de 290 en 320 kilometer.

Wanneer je oplaadt met een snellader, moet de batterij in vijftig minuten vol zijn. Electrogenic verzorgt de volledige conversie voor je, als je wilt. Hou rekening met een prijs van ongeveer 100.000 euro.

Advertentie

Reacties

 • Chris heeft op 31 maart 2023 geschreven:

  Waarschijnlijk is de wegligging dan wel beter, want die is nu veel te gevaarlijk waardoor er vaak dodelijke ongelukken met een 911 plaatsvinden. Vandaar dat die meestal met langzame snelheden voort tuffen. Je kunt beter een andere sportwagen kopen die wel veilig is bij hogere snelheden en exclusiever dan de zoveel miljoenste platgeslagen kever.

  Reageer
 • Ron heeft op 30 maart 2023 geschreven:

  Echt zonde om een klassieker om te bouwen tot opgevoerde koffiemolen op batterijen.
  Dat pushen van die elektrische troep gaat te veel te ver.

  Reageer

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer
Advertentie