Toegegeven: een Aventador is toch al geen auto voor mensen die graag onopgemerkt door het leven sluipen. Maar je moet wel heel erg om aandacht verlegen zitten als je de aanschaf overweegt van deze niet zomaar een beetje, maar héél erg paarse Lamborghini Aventador.

Lieve help…

Nee, je bent niet de enige. Wij dachten precies hetzelfde toen we deze voorbij zagen komen. Waarom? Waarom deze kleur? Wat heb je in hemelsnaam te compenseren? Maar het bijzondere is: het is niet eens een wrap. En nee, het is ook geen speciale overspuit-job in opdracht van een geesteszieke kleurenblinde. Het is zelfs geen kunstproject of zo. Dit paars is gewoon een fabriekskleur. Echt. Hij heet Viola en het is ook zeker niet de eerste keer dat Lamborghini een auto in deze kleur aankleedt.

Dus er is meer dan alleen déze paarse Lamborghini Aventador?

Yep. Zo was er bijvoorbeeld ook een Diablo in exact deze kleur (klik even verder in de galerij, kom je ‘m vanzelf tegen). Die was ooit eigendom van Jay Kay, zanger van Jamiroquai, erkend autofanaat en meervoudig winnaar van een rondje over het TopGear-circuit in een alleszins redelijk geprijsde auto. Deze paarse Lambo speelde destijds nog een rol in de clip van Cosmic Girl.  Meneer Kay is nogal excentriek, en dat zelfs hij van zijn paarse Lambo Diablo SE30 af wilde, zegt dus nogal het een en ander. Hoewel het ook iets te maken kon hebben met andere bekende (on)hebbelijkheden van de Diablo. Zoals daar zijn een loodzware handbak en een koppeling waarvoor je een olifanten-linkerbeen nodig hebt. Om maar te zwijgen van een compleet gebrek aan elektronische hulpjes en weggedrag dat je voor, tijdens en na elke bocht dood of ten minste levensbedreigend gewond wilde hebben.

Dan toch liever die andere…

Ons idee. Voor de geïnteresseerden: hij heet voluit SV LP-750-4 Viola SE 30TH. Hij beschikt derhalve over een turboloze, vrij ademende V12 die 750 pk levert. Hij sprint naar 100 km/u in 2,8 tellen, naar 200 km/u in 8,6 seconden en doet er in totaal slechts 24 seconden over om 300 km/u te bereiken. Kleine kanttekening: als je hem wilt kopen, moet je er even voor naar Montreal, wat zoals je weet in Canada ligt. Neem ook even 849.900 Canadese dollars mee, want dat moet ie kosten. Omgerekend is dat zo’n 543.000 eurootjes. Geen geld toch, voor een paarse Lamborghini Aventador?

Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer
Advertentie