Zelfs voor een zesvoudig F1-wereldkampioen is de Pagani Zonda erg listig. Hij crashte zijn paarse Zonda zo’n vijf jaar geleden in Monaco. Met hem zijn er genoeg andere bestuurders te vinden waarbij een Pagani – met name op nat wegdek – een eigen richting koos. De meest recente crash van een Pagani is deze Zonda S in de kleur Blu Francia. Het is letterlijk een museumstuk.

Een Arabische prins bestelde flink wat jaren terug deze Zonda S met chassisnummer 20 in de kleur Blu Francia. De blauwe lak komt subtiel terug in de velgen en het interieur is wit uitgevoerd. Pagani was zo gecharmeerd van de kleurstelling dat het merk de auto na een tijdje weer terugkocht en in het museum plaatste. Vorig jaar stond hij daar nog naast ‘La Nonna‘, de tweede Zonda ooit gebouwd.

Blijkbaar wordt er zo nu en dan nog met de museumstukken gereden, want deze Pagani Zonda S ‘Blu Francia’ is ergens betrokken geraakt bij een ongeluk. De schade lijkt vooral aan de rechterkant te zijn. Of de auto nog in het bezit is van Pagani, is niet bekend. Ongetwijfeld zal de auto hersteld worden.

Pagani Zonda S ‘Blue Francia’ in de kreukels

Reacties

  • Aziz69 heeft op 13 oktober 2020 geschreven:

    Die mogen ze bij mij afzetten. Voor de deur. Vive la France!

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)