Paraplu in de auto tegen de hitte

Rijkswaterstaat raadt aan

Foto('s): Rolls-RoyceParaplu in de auto
Foto('s): Rolls-Royce
Foto('s): Red Bull Content PoolMax Verstappen Regen Paraplu
Foto('s): VolkswagenVW Golf GTI-paraplu
Paraplu in de auto
Max Verstappen Regen Paraplu
VW Golf GTI-paraplu

Het Transgalactisch Liftershandboek (eh ja, sommige dingen kun je beter niet vertalen) adviseert nooit het huis te verlaten zonder handdoek. Rijkswaterstaat adviseert nu daarbij een paraplu mee te nemen de komende warme periode, tegen de hitte. Dat klinkt wat vreemd, totdat je realiseert dat een paraplu dezelfde vorm heeft als een parasol.

Een paraplu in de auto leggen is een voorzorgsmaatregel voor wanneer je onverhoopt met pech langs de weg komt te staan. Achter de vangrails zijn maar weinig schaduwplekken, dus kun je het best er zelf een maken. Het asfalt zelf bereikt gemakkelijk temperaturen van 50 graden. Zorg dat het dus geen doorzichtige paraplu is. Een regenjas gaat ook niet werken.

Naast de Paraplu in de auto, nog wat anders

Neem naast een paraplu veel water mee, ongeacht waar je heengaat. Eigenlijk nooit een heel slecht idee. Vergeet daarnaast niet even de vloeistoffen van je auto te checken als je een stuk moet rijden en wat je ook doet, laat geen kinderen of huisdieren achter in de auto. Zelfs niet als je ‘eventjes wat moet halen’.

Reacties
  1. Cees baartmans zegt op 25 juni 2020 om 09:35:

    Goed idee

Geef een antwoord

(verplicht)

Het nieuwste van TopGear

Autonieuws

TopGear Nederland

Automerken