Je kunt niet altijd thuis zijn om je buren te irriteren, en Ford snapt dat. Je bent nog weleens een weekendje de hort op zonder auto en soms wil je niet naar buiten om 03:00 uur ‘s nachts om de wijk wakker te maken. Daarom heeft het Amerikaanse automerk nu een patent ingediend voor een systeem waarbij je op afstand je motor kunt laten revven. Buren boos, jij tevreden.

Via je telefoon kun je dan je motor starten en in z’n neutraal toeren laten maken. Ook als je niet in de buurt van je auto bent. Het gepatenteerde foefje zou bijvoorbeeld leuk kunnen zijn om kinderen te laten schrikken die net te dicht bij je auto aan het spelen zijn. Overigens is het patent niet alleen voor benzineauto’s. Ook elektrische auto’s kunnen geluid maken op afstand, net als Tesla’s dat doen via de Boombox.

Op afstand je motor revven én deuntjes spelen

Het patent omschrijft zelfs dat het mogelijk is om de motor op een specifiek ritme te laten revven zodat er een melodie afgespeeld kan worden. Nergens wordt overigens beschreven wat het praktische doel is van het revven op afstand. Overigens betekent een patent niet dat het systeem echt in productie gaat, maar als Ford met Tesla wil concurreren op gimmickgebied, dan lijkt het een goede stap.

Ford wil dat je een goede buur bent

In de nieuwste Ford Mustang zit iets dat de ‘Goede Buur’-modus heet. Deze gooit de klep van de uitlaat dicht zodat je in alle stilte kunt thuiskomen of in alle stilte de auto kunt starten in de ochtend. Een potente Ford kopen betekent dus niet automatisch ruzie met de buren.

Advertentie

Reacties

  • Mello heeft op 10 mei 2022 geschreven:

    Weer wat voor de jongen met een klein piemeltje?

    Reageer
  • Chris heeft op 10 mei 2022 geschreven:

    Eindelijk een goede uitvinding! Heel nuttig waarschijnlijk, want dat kun je ook gebruiken om inbrekers weg te jagen.

    Reageer

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer

Meer van TopGear

Advertentie