Zeer triest nieuws: afgelopen zaterdag zijn acteur Paul Walker, bekend van de filmreeks The Fast & The Furious, en zijn vriend Roger Rodas om het leven gekomen toen hun Porsche Carrera GT met hoge snelheid crashte in Santa Clarita, Californië. Ze waren vlak hiervoor met de auto bij een benefietevenement van Walkers organisatie Reach Out Worldwide, waar geld ingezameld werd voor slachtoffers van de ramp in de Filipijnen.

Rodas (38), coureur in de Pirelli World Challenge en eigenaar van customshop Always Evolving, zat aan het stuur van de vuurrode Porsche toen de auto van de weg raakte, tegen bomen botste en vlam vatte. De oorzaak van de crash is officieel nog niet bekend, maar volgens TMZ zagen getuigen een oliespoor op de weg dat zou kunnen duiden op een lek in de stuurinrichting. De theorie dat het ongeluk gebeurde tijdens een straatrace, is inmiddels door de politie ontkracht.

Het overlijden van Walker heeft een golf van bedroefde reacties teweeggebracht in zowel de film- als de autowereld. Fans van de Fast & Furious-films – Walker was bezig met het zevende deel in de reeks – bezochten de plek van de crash of gingen elders in eerbetoon de straat op met hun auto's. In Rotterdam vond zondagavond een optocht plaats, waaraan honderden auto's meededen.

Walker was een automan ten voeten uit; hij racete in verschillende klassen en was tevens betrokken bij het bedrijf van Rodas. Door zijn rol in de F&F-films was hij mede verantwoordelijk voor het aanwakkeren van de autogekte bij een jonge generatie liefhebbers, en zal hij voor hen altijd een jeugdheld blijven. Paul Walker werd 40 jaar en laat een dochter achter.

Advertentie

Reacties

Advertentie