In tegenstelling tot antisociale, benzine-aangedreven motorsporten zoals Formule 1, ziet de Formule E er heilig uit. En nu zijn ze dat ook echt. De leider van de katholieke kerk heeft ze namelijk zijn zegen gegeven. Jep, de Paus zegent Formule E. Blijkbaar is Red Bull niet het enige dat je vleugels geeft.

Zijne Heiligheid nodigde zelfs een aantal Formule E-coureurs uit in zijn huis – beter bekend als Vaticaanstad. Hier kreeg de helft van het rijdersveld een apostolische zegen. Zij kunnen zich dus veilig voelen tijdens de aankomende race.

Waarom in hemelsnaam?

Dit weekend wordt de E-Prix in de straten van Rome verreden. En de lokale bevolking wil je graag aan wat extra publiciteit helpen. Doordat de grootste rivaal van Formule 1 zelfs de zegen van de kerk heeft gekregen, krijgen ze onder een groep mensen aardig wat publiciteit. De volgende keer dat Lewis Hamilton #blessed op zijn Instagram zet, heeft dat dus opeens een stuk minder betekenis.

Als Liberty Media tijdens de GP van Italië even bij het Vaticaan aanklopt en laat zien dat Formule 1 ook een halo heeft, krijgen de F1-coureurs ook de zegen van de Paus. Dan kunnen we het voortaan hebben over de Heilige Verstappen die de Heilige Hamilton inhaalt. Tot die tijd heeft de elektrische Formule nog de voorkeur van Onze Lieve Heer.

Foto: Vatican Media

Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer

Meer van TopGear

Lees meer over formule 1
Advertentie