De bedrijfsbus van Peugeot neemt z’n verlofdagen op en trekt eropuit in een stoere camperuitdossing. De Peugeot Boxer 4×4 is een studiemodel dat de veelzijdigheid van de bus moet laten zien. De bodemspeling groeide met 30 millimeter aan de voorkant en 50 millimeter aan de achterkant.

De Peugeot Boxer 4×4 krijgt een een inschakelbaar vierwielaandrijvingssysteem met een vergrendelbaar achterdifferentieel.  Een mountainbike en een kano mogen niet ontbreken op je avontuur, dus die zijn aanwezig. Mocht je ze niet gebruiken, dan zien ze er ruig uit in combinatie met de nogal dik uitgevallen BF Goodrich-banden, de ladder aan de zijkant en de vérschijners boven het windscherm.

Volgens Peugeot kunnen er drie mensen in de Boxer 4×4 en is de camper comfortabel genoeg voor een lange reis. We vragen ons wel een beetje af wat de langste reis is die ze bij Peugeot ooit hebben gemaakt. De ruimte in de Boxer is een beetje vergelijkbaar met zo’n claustrofobische studentenkamer.

Laat deze camper alsjeblieft in productie gaan, Peugeot

Het interieur is verdeeld in vier zones. Een keuken en ‘dinerzone’, een slaapgedeelte, een kleine badkamer en de ruimte voor de bestuurder voorin. In plaats van met leer zijn de meubels bekleed met stof en de vloer is gemaakt van 100 procent gerecyclede materialen. Mooi hoor.

Onder de kap vind je een BlueHDI-dieselmotor die een behoorlijke 370 Nm levert. Belangrijk voor een offroad-camper die zelfs de glibberigste camping van Zuid-Frankrijk moet veroveren. De motor is gekoppeld aan een zestraps versnellingsbak.

Het concept van de Peugeot Boxer 4×4 wordt gepresenteerd tijdens de Recreational Vehicle Show in Le Bourget vanaf 28 september. Maar wat we op dit moment het liefst zouden willen, is dat Peugeot aankondigt dat de camper ook daadwerkelijk in productie gaat. We willen best alsjeblieft zeggen hoor, Peugeot.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear