Op de redactie zijn we nogal gesteld op shooting brakes. En Peugeots interpretatie van het genre – met zeer brede heupen – kan ons erg bekoren. De standaard elementen van een concept zijn aanwezig: wild openslaande deuren, een nog wilder interieur en wielen uit de Hot Wheels-fabriek.

De Peugeot Instinct is een plug-in hybride met 304 pk. Hij biedt dus Golf R-power met het verbruik van een BlueMotion. Als je hem oplaadt, tenminste. En, zoals je waarschijnlijk al had verwacht, neemt Peugeot je graag het rijplezier af. De Peugeot Instinct rijdt namelijk helemaal zelfstandig.

Er zijn vier rijmodi. Twee voor wanneer je zelf wilt rijden: Drive Boost voor bochtenridders en Drive Relax voor de rest van de bestuurders. En twee opties voor als je onderweg je slaaptekort wilt inhalen: met Autonomous Soft en Autonomous Sharp word je respectievelijk kalmpjes en ruig in slaap gewiegd.

Moeite met kiezen? Geen probleem. De kunstmatige intelligentie is al zover dat deze slimme auto voor jou kan kiezen. Maar dan wel in combinatie met een ander slim product, zoals je smartwatch. Stel dat jouw smartwatch de Peugeot Instinct influistert dat je heel hard hebt gesport (niet waarschijnlijk, maar beeld het je even in), dan zorgt de auto ervoor dat je thuis wordt gebracht alsof je in een wiegje ligt. Heb je een belangrijke afspraak die je bijna misloopt? Dan maakt de Instinct vaart.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)