Het een probleem van een tank is dat ie het formaat van een tank heeft. Parkeren is niet ideaal (zeker niet in de stad) en je hebt onbedoeld de neiging om hier en daar een gebouw te slopen. Best onhandig dus, zo’n tank, maar wat als je de eigenaar bent van een net iets te goed lopend internetcafé?

In dat geval hebben wij iets anders voor je. Deze kleine gepantserde rakker heet de Plasan Yagu. De perfecte auto voor foute mensen met leuke weekendplannen. De Yagu is gebouwd door de specialisten van Plasan, dezelfde mensen die ook de koolstofvezel onderdelen produceerden voor de Viper ACR, Corvette C7 Stingray en de Ford GT500KR. En natuurlijk voor de Sandcat.

De Plasan Yagu is gebaseerd op de Arctic Cat Wildcat (wie kent ‘m niet?). De tweecilinder met 96 pk drijft twee of vier wielen aan, dat mag je zelf bepalen via een elektronisch differentieel. Hij heeft bovendien zat bodemspeling, dus je kunt een grasveldje of twee meepakken. En blijkbaar kan ie vrij goed trappen beklimmen. Zo hoef je die gevaarlijke parkeerplaats ook niet over te steken.

Hoe veilig is de Plasan Yagu?

De bepantsering rondom krijgt het B6+-certificaat en is gemaakt van dure materialen als koolstofvezel, kevlar en aramide. Voor kogels van zware geweren ben je veilig. De koepel bovenop kun je van binnenuit besturen, zodat je zelf buiten schot zit. Ons advies: knal er een paintball-geweer op. En nodig ons uit. Via een drone (aan een draadje) kun je vooruitkijken of ex-zakenpartners, ontevreden klanten, boze mensen op Vespa’s of andere ‘vastgoedhandelaren’ je staan op te wachten.

Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer

Meer van TopGear

Advertentie