De beste manier om een racegame te spelen, blijft met een degelijke racestoel en een racestuur met pedalen. Maar soms is het ook relaxed om even onderuitgezakt op de bank met de controller een paar rondjes te doen. De nieuwe DualSense Controller van de aankomende PlayStation 5 zou daar nog beter voor geschikt moeten zijn dan de vorige controller. Gisteren toonde Sony de nieuwe PlayStation 5-controller aan de wereld.

Om te beginnen komt de PlayStation 5-controller met haptische feedback, die volgens Sony ‘krachtige sensaties’ toevoegt, zoals het ‘traag rijden met een auto door de modder’. De schouderknoppen zouden nu ook adaptief moeten zijn, zodat je ‘de spanning van je acties voelt, zoals het spannen van een boog om een pijl te schieten’. Voor racegames zou je bijvoorbeeld het gevoel van een rempedaal in de linkerschouderknop van de DualSense Controller kunnen voelen.

Daarnaast zit er een microfoon in de DualSense Controller en heb je dus geen losse headset meer nodig. Daarnaast zou hij beter in de hand moeten liggen. De lichtbalk zit niet meer aan de voorkant van de controller (of is dat de achterkant?), maar zit nu tussen de knoppen. We vragen ons af wat dit betekent voor het gebruik met de VR-bril, want de lichtbalk was een manier voor de camera om de beweging van de controller te registreren.

Welke racegames ga je spelen met de DualSense Controller?

De meeste games van de PlayStation 4 zullen ook speelbaar zijn op de nieuwe PlayStation 5, zo meldt Sony. ‘Backward compatibility’ heet dit. Je kunt dus wachten met het kopen van de PS5 tot er toffe games zijn, of je vervangt je PS4 direct en blijft Gran Turismo Sport spelen met je vrienden met de nieuwe console. De nieuwe haptische features van de DualSense Controller zullen waarschijnlijk niet direct voelbaar zijn met oude games. Volgens een gelekt document zou Gran Turismo 7 dit jaar nog moeten komen.

Racestuur voor PlayStation 5?

Het is op dit moment nog niet duidelijk of je je huidige racestuur voor de PlayStation 5 kunt gebruiken. Gezien Sony inzet op de backward compatability, sluiten we niet uit dat de meeste racestuurtjes te gebruiken zijn met de PS5. Het zou ook bijna schandalig zijn als mensen hun dure Fanatec-stuurtjes ineens bij het grofvuil konden zetten. In de aankomende maanden zal Sony meer bekendmaken over de hardwaremogelijkheden van de PS5.

Reacties

  • Hylke Nota heeft op 10 april 2020 geschreven:

    Als de PS5 en Series X geen huidige Fanatec ondersteunen, verliezen ze in ieder geval veel van de mensen die nu met Fanatec op consoles spelen. Dan wordt de overstap naar de veel betere ondersteuning op PC in een veel aantrekkelijker.

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear