Spreek je Porsche nou uit als Porsj of Porsje? Nike als Naik of Naikie? En zeg je Priemark of Praimark? (Tip: in al deze gevallen is de laatste manier de juiste.) Nog zo een is Griekse oppergod Zeus. Je spreekt het in het Nederlands uit als Zuis, in het Oudgrieks als Dzoews en het Duits Zoiszs. Waarom in het Duits? De Duitse tuner Pogea Racing ging met de Alfa Romeo 4C aan de gang en gaf de tweezitter de naam van de bliksemgod mee. Of spreek je het nou uit als Rómeo? (Het is Roméo, voor de goede orde.)

Eva Pogea, de algemeen directrice van het tuningsbedrijf, zette haar werknemers aan het werk om deze unieke 4C te ontwerpen. Het is de derde in een rij van tien auto’s die de naam Zeus mogen dragen. De Pogea Racing 4C Zeus krijgt een matte turquoise kleur en een koolstofvezel bodykit.  Een schroefset laat het geheel 50 millimeter zakken. Daarnaast knutselde Pogea ook aan het interieur. Alcantara, koolstofvezel en decoratieve stiksels verminderen de Spartaansheid, wat dan weer ironisch is voor een auto die Zeus heet.

De prestaties van de Pogea Racing 4C Zeus

Het blijft niet alleen bij de looks. In plaats van de standaard 240 pk en 350 Nm sterke viercilinder turbo krijgt Zeus een upgrade die het geheel naar 335 pk en 465 Nm tilt. Hierdoor daalt zijn 0-naar-100-tijd van 4,5 seconden naar 3,4 seconden. De topsnelheid klom van 258 km/u naar 304 km/u. De Pogea Racing 4C Zeus kost 50.100 euro, exclusief belastingen en exclusief donorauto – dus reken er nog even ruim 70 mille bij. En je moet snel beslissen: vier van de tien exemplaren van de Pogea Racing 4C Zeus zijn reeds vergeven.

Reacties

  • Kees Jansen heeft op 12 februari 2020 geschreven:

    De “gewone”4C rijdt al als een raket, weet ik uit eigen ervaring, dus die Zeus versie moet erg spannend zijn, zeker gezien de cijfers.

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)