Zo vader, zo zoon. Of moeder en dochter, net wat jij wilt. Vlak na de aankondiging dat Volvo de bestaande XC40 voortaan gaat leveren met achterwielaandrijving, doet dochterbedrijf Polestar gezellig mee. Wie nu de instapper van de Polestar 2 kiest, krijgt hem met achterwielaandrijving. Net als bij Volvo wordt de auto krachtiger, rijdt hij verder en gaat het laden efficiënter.

Het leukste aan de update is natuurlijk die achterwielaandrijving. De baas van chassisontwikkeling bij Polestar is erg blij dat het vermogen naar achteren gaat: ‘De vernieuwde Polestar 2 is daardoor een nog speelsere en wendbaardere auto geworden en tegelijkertijd volwassener en comfortabeler.’ Daarbij helpt ook een nieuwe koppelverdeler.

De versie met één motor heeft nu een vermogen van 272 pk en 490 Nm. Daardoor is een sprint van 0 naar 100 km/u nu klaar in 6,4 seconden, wat 1,2 seconden sneller is dan voorheen. Hij houdt dezelfde 69-kWh accu waarmee je 518 kilometer ver komt. De goedkoopste versie gaat voor 51.200 euro. Als je de systemen uitschakelt, zou je er een beetje mee moeten kunnen driften.

De Long Range-versie heeft, net als de overige varianten, een 82-kWh batterij. Met de Long Range met enkele motor kom je het verst op één lading: 635 kilometer. Het vermogen groeit naar 299 pk en het sprintje van 0 naar 100 km/u gaat 0,2 seconden sneller dan in de standaard-versie. De prijs ligt op 55.200 euro.

Polestar 2 met dubbele motor

Dan de twee versies met twee elektromotoren. Deze kunnen de voorste motor uitzetten om wat energie te besparen. Met de dubbele motor kom je 592 kilometer ver. Het vermogen met extra motor is 421 pk en 740 Nm. Binnen 4,5 seconden ben je aan de 100 km/u. Je betaalt er 59.900 euro voor. Ook krijgt de Polestar 2 een nieuw smoelwerk, waardoor hij meer moet lijken op de nieuwe Polestar 3.

Nog niet genoeg vermogen? Kies dan het Performance-pakket voor 476 pk en 740 Nm. Van 0 naar 100 km/u gaat 0,3 seconden sneller. Je kunt ook achteraf nog het pakket laten overvliegen dankzij een update door de lucht. Je bent trouwens 6.500 euro extra kwijt voor het Performance-pakket. Tijdens het derde kwartaal van dit jaar worden de eerste nieuwe 2’s geleverd.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)