Knakentuning is schijnbaar een serieus probleem in Duitsland. En dan hebben we het niet over de wansmaak die ermee gepaard gaat. Om onveilige modificaties tegen te gaan, richtten tuningsbedrijven in Duitsland de organisatie ‘Tune it! Safe!’ op. Onder deze hippe en jeugdige naam voeren ze campagne om mensen bewust te maken van onveilige performance-onderdelen. Deze politie-Abt Audi RS 4-R is het nieuwe boegbeeld van Tune it.

Samen met Abt bouwde de organisatie de RS 4-R om tot razendsnelle boevengrijper. En nee, de auto heeft totaal geen autoriteit om knakentuners in de kraag te vatten. Hij wordt neergezet op evenementen waar autoliefhebbers samenkomen, zoals de Essen Motor Show. Op de stand kun je informatie en deskundig advies vragen over het modificeren van auto’s. Handig, want auto’s met onderdelen zonder TÜV-keuring kunnen in Duitsland worden geconfisqueerd.

De politie-Abt Audi RS 4-R kreeg een nieuwe luchtinlaat en een extra waterkoeler om de vermogenstoename van 80 pk naar 530 pk te faciliteren. Het koppel groeide naar 690 Nm en de 0-100 tijd is nu 3,8 seconden (-0,3 s). De topsnelheid van de RS 4 Avant ligt op 280 km/u. Daarbij monteerde Abt nieuwe velgen en een handjevol koolstofvezel delen. De volledige ombouw kost 29.000 euro – exclusief politiegerei.

Reacties

 • Jos Winston heeft op 30 november 2019 geschreven:

  “… om de vermogenstoename van 80 pk naar 530 pk te faciliteren.” Jeetje, 450pk erbij, nice!

  • Nuyts Andy heeft op 2 december 2019 geschreven:

   Als uw Nederlandse woordenschat zich niet reikt tot de gebruikte woorden is het misschien beter niet te reageren.

   Reageer
  Reageer

Geef een reactie

(verplicht)