De Designer Outlet Roermond werkt niet alleen als een magneet voor koopjesjagers, ook plofkrakers en andere gespuizen zijn dol op het winkelcentrum. Vooral bendes uit Oost-Europa kiezen de plek uit voor winkeldiefstallen, babbeltrucs, inbraken en zakkenrollen.

Daarom experimenteert de politie nu samen met de Technische Universiteit Eindhoven met nieuwe preventiemiddelen. Te beginnen met camera’s. Zij scannen naar de kenmerken van de boefjes. Als een auto met Roemeense platen en vier inzittenden richting de Outlet rijdt, gaat de politie even kijken.

Luisteren naar plofkrakers

En dat is slechts het begin van de acties. In de toekomst wil de politie microfoons langs de snelweg zetten om populaire plofkraak-auto’s te signaleren. Rijdt er dan een 4,0-liter TFSI of een 5,2-liter V10 langs de microfoons, krijgt de politie een melding.

Voor de oplettende lezer: dat zijn inderdaad de motoren van een Audi RS 6. De politie koppelt de signalering van een snelle plofkraak-favoriet dan met andere data, om de kans te berekenen dat er een plofkraak nakende is of is geweest.

Via: NOS

Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer
Advertentie