Een aanhouding zoals alle anderen, dat verwachtten agenten van de Kantonspolizei Basel-Stadt in Zwitserland toen ze twee fietsers wilden aanhouden. Het liep uiteindelijk uit op een scenario dat rechtstreeks uit Tom and Jerry had kunnen komen. Voordat de agenten uit hun Tesla Model X wilden stappen, blokkeerden de deuren.

Het Zwitserse Primenews heeft de logboeken van de politie eenheid in handen gekregen. Daaruit blijkt het ongelukkige moment van de Tesla-politieauto. De agenten hadden net de achtervolging ingezet op twee vluchtende fietsers die een identiteitscontrole wilden omzeilen. Het inhalen van de fietser was een eitje met de Model X, maar de fietsers staande houden bleek lastiger te zijn.

Het logboek van de agenten

De elektrische deuren van de politie Tesla blokkeerden meerdere keren achter elkaar. Daardoor zaten de agenten gevangen in de Tesla. Een van de twee fietsers stopte ‘onmiddellijk’ volgens het logboek, maar de andere ging ‘onverschrokken’ verder, ook na een stopteken van de agenten. De hele zaak bleef maar doorgaan doordat de vluchtende fietser van geen ophouden wist. Telkens als de agenten ter hoogte van de fietser kwamen, blokkeerde de deur.

De fietser bleef doorgaan, ook nadat hij de controle verloor en bijna van zijn fiets viel. In het rapport schrijven de agenten het volgende. ‘De fietser merkte dat we niet uit het voertuig konden komen (onze deuren konden niet meer worden geopend ondanks dat het voertuig stilstond) en vervolgde zijn vlucht. Omdat de deuren van het voertuig nog steeds niet konden worden geopend, was het onmogelijk om de verdachte te stoppen.’

De politie Tesla wordt geramd

Het kwam zelfs zover dat de fietser tegen de politie Tesla ramde. ‘Na de aanrijding was het niet mogelijk om de passagiersdeur te openen.’

Uiteindelijk wordt de fietser toch gepakt. Er kwam beweging in de deur linksachter. Hij stond slechts ’60 centimeter’ open waardoor de agent ‘achterin onder de deur uit het voertuig’ moest klimmen. Dat lukte niet waardoor er een plan B moest komen. Dat werd het raam aan de bijrijderskant. Via dat open raam weet de agent de voortvluchtige eindelijk te pakken. Inderdaad, wij hebben het beeld ook helemaal voor ons. Ondanks de hele situatie is de desbetreffende politie eenheid ‘tevreden met dit type voertuig’, schrijft Primenews.

Advertentie

Reacties

  • @ Mister S heeft op 28 september 2022 geschreven:

    Het zegt alles over de belabberde kwaliteit van Tesla dat dit soort maatregelen al standaard ingebouwd zijn.

    Reageer
  • Mister S heeft op 28 september 2022 geschreven:

    Hier falen de agenten, niet Tesla. Alle Tesla’s hebben een mechanische deur opener wanneer het elektrisch gedeelte faalt. Ze hadden in dit geval de manuele deuropener kunnen gebruiken. Iedere tesla eigenaar weet dit. Zoek maar eens op Tesla owner manual door open. De Tesla is zo ontworpen dat de bestuurder wordt beveiligd tegen gevaar en schade.

    Reageer

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer
Advertentie