Flitsmeister, en met name zijn gebruikers, werken iets té goed. Op snelwegen staat een nieuwe mobiele flitser soms al binnen tien seconden op Flitsmeister. Het aantal controles nam vorig jaar toe, maar het aantal boetes nam met 10 procent af. Het Openbaar Ministerie en de politie zijn hierdoor bang dat mensen zich niet aan de nieuwe snelheid van 100 km/u gaan houden.

‘Er wordt druk gewerkt aan nieuwe handhavingsmethodes, zoals rijdende snelheidscontroles en verplaatsbare trajectcontroles’, schrijft het AD. ‘Maar die zijn nog niet beschikbaar. En die nieuwe innovaties kosten natuurlijk geld. We blijven na half maart gewoon handhaven met de mensen en de middelen die we hebben. Er komt niets bij’, voegt politiewoordvoerder Wendy Gehrmann toe.

Uiteraard bestaat er al een vorm van rijdende snelheidscontroles in de vorm van de camera-auto’s, die je kent van onder andere Blik op de Weg. De politie rijdt in veel soorten onopvallende auto’s om overtreders te pakken, dus dat is altijd al oppassen geblazen. Mobiele trajectcontroles juichen wij enkel toe, want dan word je tenminste niet geflitst als je net even snel iemand inhaalt.

Volgens het AD rijden er 1,6 miljoen mensen in Nederland met de Flitsmeister-app en elke maand komen daar 17.000 mensen bij. Het bedrijf zelf ziet geen problemen: ‘Wij helpen juist mee door gebruikers te attenderen op hun snelheid.’

Reacties

 • Marcel heeft op 22 januari 2020 geschreven:

  Bekeuringen worden begroot, dus als er minder geld binnen komt moet dat weer terug verdiend worden. Veiligheid interesseert ze helemaal niets. En de politie is niets meer dan een incassobureau voor de roverheid. En maar janken dat ze mensen te kort hebben….ja om aangiften van berovingen en verkrachting op te nemen (Hoorn). Dat levert namelijk niets op.

  Reageer
 • Andre heeft op 20 januari 2020 geschreven:

  Amenooitniet dat ik 100 ga rijden, flitsmeister aan en gaan met die banaan!! Ga liever appende mensen pakken, de helft van de auto’s die voorbij rijdt zit men met z’n gezicht naar beneden naar die telefoon te loeren, kan je beter opletten en lekker doorkarren!

  Reageer
 • Martijn heeft op 18 januari 2020 geschreven:

  Alleen zouden lasercontroles ook op Flitsmeister mogen staan.

  • Flits heeft op 11 februari 2020 geschreven:

   Staan er ook op als mobiele flitser moet je alleen je afstand vergroten…

   Reageer
  Reageer
 • Joost heeft op 17 januari 2020 geschreven:

  Wat Kers zegt; als mensen van het gas gaan dankzij Flitsservice, dan werkt het toch!? Iemand die snel rijdt, heeft geen tijd voor afleiding bovendien. Straks als we massaal tergend trage 100km/h slakkengang mogen daarentegen… ik voorzie een hoop ongelukken met ‘oorzaak onbekend’ (= afleiding dankzij vervelend lage snelheid op “snel”wegen)

  Reageer
 • Stanneman heeft op 17 januari 2020 geschreven:

  Uiteidelijk is het de overtreder die de gecontroleerde snelheid bepaald. Dus waarom nu altijd uithalen naar de handhaver? Hoewel de sanctie bedragen natuurlijk niet in verhouding staan tot de werkelijke gevaarzetting ben ik het eens met de veelgehoorde klacht dat het een ordinaire overheids graaicultuur is. Daar moet dus een einde aan komen en de Nederlandse automobilist zou zijn mentaliteit in positieve zin moeten aanpassen van a-sociaal agressief naar anticiperend en begripvol! Dát zou al een heleboel minder ellende veroorzaken.

  Reageer
 • Hans Jansen heeft op 17 januari 2020 geschreven:

  Het zijn honden van de kassa. Aan me reet als het om veiligheid gaat. Vieze vuile gore teringlijers zijn het.

  Reageer
 • Kers heeft op 16 januari 2020 geschreven:

  Flitsmeister voorkomt dat er te hard wordt gereden, het is een uitstekende manier om je snelheid onder controle te houden. Zie het niet als een manier om hard te gaan rijden. Meer als controle

  Reageer
 • John van der maden heeft op 16 januari 2020 geschreven:

  De snelheid gaat naar beneden door de flitsmeister. Doel bereikt zou je zeggen.
  Maar nee hoor onze politie is gewoon een belastinginner van rupsje(de staat) nooit genoeg.
  En dan vinden ze het raar dat de politie geen respect meer krijgt.

  Respect moet je verdienen!!!!!!

  Reageer

Geef een reactie

(verplicht)