Zeg je Porsche, dan zeg je 911. Je houdt van ‘m of je vindt hem niks, maar je kunt niet om hem heen. Toch was er vóór de 911 ook al een prachtig model van de fabrikant uit Zuffenhausen, dat wellicht net zo’n sterrenstatus heeft: de Porsche 356 Speedster. De eerste van vele Speedsters.

De auto werd ontworpen door Ferry Porsche en werd voor een groot deel gebouwd met behulp van Volkswagen-onderdelen. In 1954 rolde de eerste van de band. De 356 Speedster was oorspronkelijk bedoeld als een instap-model voor kopers uit de Verenigde Staten; een kleine, eenvoudige sportwagen met een lage voorruit. Hierdoor had je direct het gevoel van snelheid. Slimme jongens, die Duitsers.

Vandaag de dag weet iedereen: de 356 Speedster is niet zomaar een kleine, eenvoudige sportwagen. Porsche produceerde slechts 4.000 Speedsters en dat maakt het een van de meest zeldzame en gewilde Porsches uit de geschiedenis. Helaas maakt dit hem ook onbetaalbaar. Veel enthousiastelingen wijken daarom uit naar een replica.

Porsche 356 Speedster replica

Maar niet zomaar een replica, kijk maar eens naar deze prachtige auto. Deze Porsche 356 Speedster replica is gebouwd in 1975 en heeft slechts 16.000 km gereden. Hij beschikt over een 2-liter viercilinder-motor, afkomstig uit de Porsche 914, en produceert 155 pk en 185 Nm koppel. In de auto ligt een handbak met vier versnellingen – waarvoor dank – en hij is uitgevoerd in de speciale rally-uitvoering stone grijs.

Verder is ‘ie van binnen helemaal bekleed in mooi leer, maar het belangrijkste komt nog: stap de auto in en je waant je in 1954. Alles klopt aan deze wagen, die zó veel op een Speedster lijkt dat wij het verschil in ieder geval niet kunnen zien. Wil jij de eigenaar worden van deze Porsche 356 Speedster replica? Hij kost 39.950 euro. Dan komen wij langs om er een keertje in te rijden.

Reacties

 • Rijk van Andel heeft op 30 januari 2019 geschreven:

  Goede avond, ik heb vanmorgen een bericht gestuurd via marktplaats op uw advertentie maar geen reactie vernomen. Mijn vraag is dan ook heeft u het wel ontvangen ? Mvg rijk van Andel

  • Mattijn Nederend heeft op 31 januari 2019 geschreven:

   Hallo,

   Wij hebben helaas geen contact met de eigenaar van deze Porsche. Op de site van de dealer staat een telefoonnummer die je kunt proberen:

   Reageer
  Reageer

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear