De politie-Porsches van vroeger zijn bruut. Maar niemand gaat meer dan twee-en-een-halve ton uitgeven aan een witte auto met fletse oranje vlakken. Daarom komt Porsche Exclusive Manufaktur met de Porsche 911 Alex Edition; een knipoog naar de oude politie-Porsches (die Alex werden genoemd, naar de Haagse Alexanderkazerne), maar dan in een brute kleur.

Binnenin heeft de Porsche 911 Alex Edition wel enkele oranje accenten. Zo zijn de onderste louvres van de ventilatieroosters op het dashboard en de sleutels van de auto uitgevoerd in oranje en licht de instapverlichting op de dorpels ook op in die kleur. Andere specifieke details voor dit model zijn het Alex-symbool op het dashboard – een interpretatie van de helm van de inzittenden van de politie-Porsche – en het silhouet op de middenarmsteun. Het idee voor een herinterpretatie van de Rijkspolitie-Porsche kwam uit de koker van de Nederlandse designstudio Studio Piet Boon.

Alleen voor de Nederlandse markt maakt Porsche Exclusive Manufaktur 25 exemplaren van deze speciale Targa 4S met 450 pk. Hij is er met PDK of handbak. De consumentenadviesprijs is 248.966 euro (inclusief power pack). Elke Porsche 911 Alex Edition wordt geleverd met een exclusief fotoboek dat de totstandkoming van de auto in beeld brengt en een speciale ‘Alex’ beschermhoes. Daarnaast ontvangt elke koper een bronzen sleutelhanger en een uniek kunstvoorwerp in de vorm van een moderne bronzen helm ter herinnering aan de oude kenmerkende Rijkspolitiehelm, voorzien van het auto- en chassisnummer.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)