Porsche heeft de GT3 Cup aangepast. En om vooraan in het veld te blijven rijden, kun je niet om deze nieuweling heen. Dus, verzamel een kleine 149.850 euri (exclusief BTW) en je staat met een beetje geluk komend seizoen op het ereschavot.
 
Voor het eerst in de geschiedenis gebruikt Porsche de GT3 RS als donorauto, in plaats van de ‘gewone’ GT3. De opzichtige, 1,7 meter brede achterspoiler is afkomstig van de GT3 Cup S en zou nog meer downforce genereren. Verder telt de afstemming van het onderstel zeven modi en bespaart Porsche dankzij de keramische stoppers liefst 20 kilogram aan gewicht. Het totaalgewicht bedraagt slechts 1.200 kilogram.
 
Voor de voorstuwing zorgt een 3,8-liter grote boxermotor met 450 pk (30 pk meer) en een sequentiële zesbak vangt de klappen op van de boxer. Ook aan het milieu is gedacht. Of ja, een beetje dan. De uitlaatgassen verlaten, na eerst door elkaar geschud te zijn in de metalen spaghetti, via een katalysator het uitlaatsysteem.
 
Nog een laatste weetje voor de potentiële koper: anders dan het beeld doet vermoeden, is de nieuwe GT3 Cup alleen in een witte exterieurkleur te bestellen. Uiteraard staat ie ook in Frankfurt.

Reacties

Meer van TopGear