De afgelopen jaren nam de populariteit van drie Porsche-stijlen een vlucht. Rauh-Welt Begriff, Singer en de Outlaw-stijl van Magnus Walker. De eerste twee bedrijven passen op bestelling Porsches aan, maar een Porsche 911 van Magnus Walker is lastiger om aan te komen.

Een buitenkansje dus, deze befaamde Porsche 911 STR 002 van Magnus Walker. Het Elfje uit 1972 onderging in 2013 de metamorfose, die begon bij een kaal frame. Van allerlei andere Porsches pakte Magnus zijn favoriete onderdelen om zijn unieke hotrod te bouwen.

De zijschermen komen bijvoorbeeld van de Turbo en werden op de auto gelast. De richtingaanwijzer komt van een Porsche 911 R. De bumpers zijn van lichtgewicht glasvezel en eigenlijk zijn alle onderdelen die je vanbuiten ziet van een andere 911 of van kunststof. Zelfs de vloerplaten in het interieur zijn anders.

Ook motorisch deed Walker een hoop aan zijn Porsche 911 STR 002. De 3,2-liter zescilinder, die ooit een 3.0 uit een SC was, is compleet uit elkaar geweest om als nachtegaaltje van net geen 300 pk weer in elkaar gezet te worden. Niet gek voor een auto die minder dan 1.000 kilo weegt.

De auto verscheen in talloze magazines, televisieprogramma’s en websites. Zelfs Jay Leno ging een blokje om in de Porsche 911 STR 002 voor zijn YouTube-kanaal. Een prijs geeft de verkoper niet. Reken maar op poenig als een jekko.

Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer
Advertentie