Achteraf is mooi wonen. Als je nu een mailtje naar jezelf in het verleden kon sturen, dan zou je jezelf met klem adviseren wat geld in Bitcoins te pompen. Of gewoon in aandelen Tesla. Filmregisseur Michael Bay had ook een baalmomentje. De Porsche die hij ooit voor een vriendenprijsje verkocht, leverde deze week 1,3 miljoen dollar op, ongeveer 1,15 miljoen euro. Hij had hem verkocht voor ruim 50.000 euro. Daarbij moeten we zeggen dat we Michael Bay er niet van verdenken dat hij zich zorgen maakt of hij vanavond nog kan eten.

Het gaat uiteraard om de Porsche 911 uit de film Bad Boys. Het is trouwens niet zo dat de regisseur de Porsche vorige maand voor een vriendenprijsje liet gaan en dat de nieuwe eigenaar hem direct naar de veiling doorstootte. Bay verkocht de auto meer dan vijftien jaar geleden aan een bevriende filmproducent. Deze kerel baalt ook, want hij verkocht hem voor slechts 45.000 dollar aan de volgende eigenaar in 2005. Deze eigenaar verkocht de auto in 2008, maar kocht hem weer terug in 2014. Dat bleek een goede zet, want onlangs wisselde de auto voor meer dan een miljoen van eigenaar.

Tja, achteraf gezien…

We snappen dat Bay baalt, maar zo kun je nog wel honderd dingen opnoemen die je vijftien jaar geleden anders had moeten doen. De regisseur zegt op Instagram: ‘Kun je geloven dat mijn persoonlijke Porsche die ik in Bad Boys 1 gebruikte – en die ik verkocht voor 60.000 dollar aan een vriend – vandaag is verkocht voor 1.300.000 dollar? Tjonge, stom dat ik de auto niet heb gehouden. Ik gaf mijn maatje een goede deal om dat ik hem aardig vond. Maar hij verkocht hem voor 45.000 dollar.’ Ook zegt hij dat de auto ooit gestolen was, maar dat hij hem zelf had teruggehaald. Dit klinkt als iets waar we wel een verfilming van willen zien. Het liefst met extra explosies – alsof we dat nog moesten vragen.

Advertentie

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Advertentie