Een klein weekje geleden kwam het nieuws naar buiten dat Porsche één van de meest legendarische namen uit de racerij opnieuw uit gaat brengen. We hebben het over de Porsche 935, inderdaad. De reden? Het Duitse bedrijf bestaat 70 jaar en daarom viert ze feest. 77 stuks zullen er in productie gaan, ieder met een prijskaartje van 701.948 euro eraan – want het is natuurlijk geen speeltje voor jan en alleman.

Die prijs is overigens geen toeval, kijk maar even naar de laatste vier cijfers: 1948. En laat dat exact het jaar zijn dat Porsche werd opgericht. De gehele auto is overigens een grote verzameling knipogen naar het verleden. Noem het een ernstige zenuwtik.

In feite is de Porsche 935, die ooit het koosnaampje ‘Moby Dick’ kreeg dankzij z’n walvissige derrière, een Porsche 911 GT2. Alleen dan zonder passagiersstoel en verlengd van 4,54 naar 4,87 meter en in de breedte naar 2,03 meter (was 1,8 meter). De Porsche, die trouwens alleen gemaakt is voor gebruik op het circuit, krijgt dezelfde zescilinder met 700 pk die gekoppeld is aan een PDK-transmissie.

Mocht je nog niet doorhebben hoe vet de nieuwe Porsche 935 nou eigenlijk is, dan valt het kwartje wellicht na het zien van onderstaande video. YouTuber 19Bozzy92 spotte de nieuwe ‘Moby Dick’ in een matzwarte uitvoering op het op Autodromo Nazionale Monza circuit, in het noorden van Italië. Luister toch eens even naar die heerlijke geluiden…

Nieuwe Porsche 935 in actie: ‘Moby Dick’ van 2019 getest op het Monza circuit

Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer
Advertentie