Porsche Cayenne nu goedkoper dan Aygo

Altijd al een Porsche willen rijden? Of altijd al niet in een Aygo willen rijden?

Altijd al boven je stand willen leven? Laat die plannen voor een suffe Toyota Agyo dan maar schieten. De Porsche Cayenne is nu goedkoper dan een saaie A-segmenter.

De eerste Cayenne is hét bewijs dat alles went. De lelijkste Porsche ooit gebouwd werd door iedereen uitgekotst. Toen het laatste beetje gal uit de maag was, besloot een groot deel van welvarend Nederland er toch eentje te kopen. En inmiddels heb je ze zo veel gezien, dat er gewenning optreedt. De grote foute bak begint zelfs iets cools te hebben. En omdat half hypocriet Nederland er destijds een gekocht heeft, is de tweedehands markt nu dik en verzadigd. Je weet wat dat betekent: Porsche Cayennes kosten geen donder meer. Inslaan!

Elke week dag huilen aan de pomp kan al vanaf 9.000 euro. Nieuw waren ze ongeveer anderhalve ton. Zo schrijf je een klein appartement af in 10 jaar. ‘Alleen als de versnellingsbak goed warm is gaat deze bonkerig overschakelen, koud gaat dit wel soepel’, zal je zo hier en daarn lezen. Ach, wat kan een Porsche-versnellingsbak nou kosten?

De wat courantere modellen lopen richting de 10.000 euro. En dat is nog steeds goedkoper dan een nieuwe Toyota Aygo. Dan heb je bijna drie keer zo veel cilinders en 340 pk. Wegenbelasting kost je ook ongeveer een Aygo per kwartaal: de Porsche Cayenne weegt meer dan 2.200 kilo. In ruil daarvoor rij je wel als een koning van tankstation naar tankstation. Het interieur heeft de tand des tijds ook prima doorstaan en is nog verre van gedateerd.

Dus waar wacht je op? Doe maar net alsof periodiek onderhoud niet bestaat en wegenbelasting een fabeltje is, en koop met je naïeve bakkes een goedkope Porsche Cayenne!


preview


Nieuwste van TopGear

Autonieuws