Altijd al boven je stand willen leven? Laat die plannen voor een suffe Toyota Agyo dan maar schieten. De Porsche Cayenne is nu goedkoper dan een saaie A-segmenter. De eerste Cayenne is hét bewijs dat alles went. De lelijkste Porsche ooit gebouwd werd door iedereen uitgekotst. Toen het laatste beetje gal uit de maag was, besloot een groot deel van welvarend Nederland er toch eentje te kopen. En inmiddels heb je ze zo veel gezien, dat er gewenning optreedt. De grote foute bak begint zelfs iets cools te hebben.

En omdat half hypocriet Nederland er destijds een gekocht heeft, is de tweedehands markt nu dik en verzadigd. Je weet wat dat betekent: Porsche Cayennes kosten geen donder meer. Inslaan! Elke week dag huilen aan de pomp kan al vanaf 5.000 euro. Nieuw waren ze ongeveer anderhalve ton. Zo schrijf je een klein appartement af in 10 jaar. ‘Alleen als de versnellingsbak goed warm is gaat deze bonkerig overschakelen, koud gaat dit wel soepel’, zal je zo hier en daar lezen. Ach, wat kan een Porsche-versnellingsbak nou kosten?

De wat courantere modellen lopen richting de 10.000 euro. En dat is nog steeds goedkoper dan een nieuwe Toyota Aygo. Dan heb je bijna drie keer zo veel cilinders en 340 pk. Wegenbelasting kost je ook ongeveer een Aygo per kwartaal: de Porsche Cayenne weegt meer dan 2.200 kilo. In ruil daarvoor rij je wel als een koning van tankstation naar tankstation. Het interieur heeft de tand des tijds ook prima doorstaan en is nog verre van gedateerd.

Dus waar wacht je op? Doe maar net alsof periodiek onderhoud niet bestaat en wegenbelasting een fabeltje is, en koop met je naïeve bakkes een goedkope Porsche Cayenne

Advertentie

Reacties

 • Cor says at 22 augustus 2020:

  De jaloezie druipt weer van de bank af…

  Reply
 • jan says at 21 augustus 2020:

  Range rover is of paarde mensen of drugs

  Reply
 • Lach bij elke says at 28 juli 2019:

  Zonder Cayenne geen 911.

  Reply
 • wallco says at 23 november 2016:

  Oh ja, en De Gucht heeft er ook eentje, maar die komt ook een bollenwinkel in Wieze.

  Reply
 • wallco says at 23 november 2016:

  Een Porsche Cayenne? Daar rijden uitsluitend spekslagers, marktkramers en hoerenkotbazen mee. Voorname mensen kiezen voor de sublieme Range Rover!!!

  • Marc says at 31 juli 2019:

   Nou… nee. Zo’n Engelse woonkamer op wielen is meer voor mensen die denken dat ze belangrijk zijn!

   Reply
  Reply

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer
Advertentie