Speciaal voor sjeikje Nooitgenoeg heeft Porsche de Cayenne Turbo S opnieuw in het leven geroepen: vond je de 500 pk van de gewone Turbo maar behelpen, dan kun je nu je hart ophalen met de 550 pk van de Turbo S. Het koppel steeg ook al met vijftig eenheden, naar een slopende 750 Nm.

De nieuwe top-Cayenne zet hiermee verbluffende prestaties neer: van 0 naar 100 km/u gaat ie in 4,5 seconden, en z’n topsnelheid bedraagt niet minder dan 283 km/u. Dat scheelt respectievelijk 0,2 seconden en 5 km/u met de Turbo, terwijl het gemiddelde verbruik van 11,5 l/100 km nagenoeg gelijk bleef.

De Turbo S staat op exclusieve 21 inch velgen en pronkt met een aantal zwarte accenten, zoals op de buitenspiegels en de luchtinlaten, die zorgen dat je ‘m van een afstandje al kunt herkennen. Porsche laadde de auto verder vol met standaard voorzieningen die het rijgedrag ten goede komen, zoals Dynamic Chassic Control (PDCC), waarmee de carrosserie in bochten een stuk minder overhelt, en Torque Vectoring Plus, waarmee de aandrijfkrachten altijd naar het juiste wiel geleid worden.

Vanaf januari 2013 vind je de Cayenne Turbo S bij de dealer, voor een niet malse Nederlandse prijs van 200.800 euro.

Reacties