Net nu witte auto’s weer in de mode zijn, gooit Porsche het over een geheel andere boeg. Alles aan de Cayman S Porsche Design Edition I is namelijk zwart, met uitzondering van de velgen.

Deze zwartgallige variant van de Cayman S verschijnt in een gelimiteerde oplage van 777 exemplaren. Die zijn allemaal voorzien van een genummerd plaatje op het handschoenenvakje. En niet te vergeten een aktetas met daarin een Flat Six Chronograph-horloge, zakmes, zonnebril, pen en de eeuwige sleutelhanger. Al die hebbedingen zijn net als de auto’s uitgevoerd in zwart.

De toevoeging ‘Design Edition I’ duidt er misschien wel op dat we in de toekomst meer van dit soort gefröbel van Porsche kunnen verwachten. Kennelijk wil men bij Porsche er aandacht op vestigen dat er niet alleen auto’s worden gemaakt, maar dat er ook nog zoiets bestaat als Porsche Design. Hoeveel er van de 777 exemplaren van deze eerste Design Edition naar Nederland komen, weten we niet. Maar ze kosten in ieder geval 96.000 euro per stuk.

Dat betekent een prijsverschil van 10.000 tot 16.000 euro ten opzichte van de gewone Cayman S. Best fors voor wat zwarte lak, 19 inch wielen en een interieur van zwart leer en alcantara, maar Porsche heeft voor die prijs ook aan het onderstel gesleuteld. De carrosserie is iets verlaagd en met het Porsche Active Suspension Management kun je de hardheid van de schokdempers regelen. Daarbij vind je op het dashboard een knop die je kunt indrukken om het geheel met de Sport-modus allemaal nog net even sportiever te maken. Alleen moet je dus wel van zwart houden.

Advertentie

Reacties

Meer
Advertentie