Eerst, wat context. Samuel Eto’o is een (voormalig) voetballer. Gemballa is een van de originele jaren tachtig tuners. De Carrera GT is waar deze twee bekende namen samenkomen. Samuel stuurde zijn Porsche in 2005 in al zijn gloednieuwheid naar Gemballa met het verzoek om dingen te doen. Gemballa deed de eerder genoemde dingen slechts bij 24 andere GT’s (wat, laten we eerlijk zijn, ongelofelijk veel is) en slechts twee andere kregen de ‘Gold Edition’-behandeling. En nu, enkele jaren later, staat de Porsche Gemballa Mirage GT op het punt om geveild te worden door RM Sotheby’s.

Gemballa installeerde een luchtinlaat op het dak en een vrijer ademend uitlaatsysteem. Een verse portie bytes voor de ECU zorgt ervoor dat er zo’n 60 pk extra vrijkomt. Het nieuwe vermogen is 670 pk en 630 Nm. De nieuwe 0-100-tijd is 3,7 seconden en de top is 335 km/u. Gemballa stopte daar niet. De dempers maakten plaats voor instelbare dempers, die met een druk op de knop de hoogte van de auto laten toenemen. De lastige koppeling werd vervangen voor een makkelijker te bedienen exemplaar. Je zou dus kunnen stellen dat deze GT praktischer is geworden.

De nieuwe velgen koelen de wielen beter en ook de bumpers rondom zijn specifiek voor de Gemballa Mirage GT. Omdat het een ‘Gold Edition’ is, voegde de tuner gouden accenten toe aan de vleugel, wielen, luchtinlaten en spiegels. In het interieur vind je ook diverse gouden accenten. De teller geeft slechts 6.500 kilometer aan. De Porsche Gemballa Mirage GT moet tussen de 775.000 en 875.000 euro opleveren als hij op 5 februari geveild wordt, wat een redelijk gangbare prijs is voor een standaard Carrera GT. Is het dan een koopje, of juist niet?

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)