Als iemand in een Porsche je staat uit te dagen voor het stoplicht, is het altijd een goed idee om het gewoon te negeren. En al helemaal als je omlaag kijkt en je ziet grijze Porsche-badges op de velgen. Het nieuwe logo geeft aan dat je te maken hebt met een Turbo: dit zijn de snelste uitvoeringen uit het aanbod van Porsche.

Porsche vernieuwde afgelopen zomer zijn logo en van de nieuwe badge is er nu een grijze versie. Of eigenlijk mag je het geen grijs noemen, maar ‘Turbonite’. Het doel van het afwijkende logo is om de Turbo-modellen nog verder te onderscheiden van de reguliere modellen. Volgens Porsche was Turbo al ‘min of meer een eigen merk’.

Naast grijze Porsche-badge ook meer Turbonite-elementen

De nieuwe grijze Porsche-badge vind je op de voorkant, op de wielen en op het stuur. Ook de letters achterop en de raamlijsten zullen bij de Turbo-modellen voortaan uitgevoerd worden in de kleur Turbonite. Afhankelijk van het model kunnen zaken als velgen, spoilers en andere details gespoten worden in de afwijkende kleur.

Vanbinnen ga je de kleur ook tegenkomen bij Turbo-modellen, bijvoorbeeld in knoppen of in stiksels. Het eerste model met de nieuwe grijze Porsche-badge is de nieuwe Panamera Turbo. Het merk onthult de auto aan het eind van deze maand. Later zullen modellen als de 911 Turbo of de Taycan Turbo ook de badge krijgen.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)