Porsche-puristen: jullie kunnen weer opgelucht ademhalen. Eventjes dan. Neem maar een flinke teug benzine-walmen, want Porsche is volledig gestopt met dieselmotoren. De nectar van de duivel zorgde de afgelopen jaren voor veel gedoe bij de Volkswagen Groep. Iets met sjoemelsoftware en zulk soort ongein.

In de configurator van Porsche Nederland is direct al geen diesel meer te vinden. De nieuwe Cayenne was al niet meer als diesel te bestellen, maar ook de Macan is nu verdwenen sinds vorige week. De Panamera 4S Diesel verdween al eerder. Betekent dit het einde van de dieselmotor voor Porsche?

Nee, Porsche Nederland bevestigt aan TopGear dat er op dit moment inderdaad geen dieselmodellen meer aangeboden worden. Op dit moment doet Porsche onderzoek naar de software van de Panamera 4S Diesel en heeft de productie stilgelegd tot het onderzoek klaar is. Omdat ze geen lange wachtrijen willen, bieden ze de Panamera nu niet aan.

De dieseluitvoering van de Macan is wel volledig uit productie. Dit komt omdat de vraag naar de dieselversie al afnam, en een onderzoek naar de software was de nagel aan de doodskist. Maar dit betekent niet dat Porsche definitief stopt met dieselmotoren. De Porsche Cayenne Diesel is namelijk gewoon nog onderweg.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear